5 четения

Arbanassi Summer Music 2018 започва с концерт в църквата „Свети Георги”

ОТ ЦЪРКВАТА МУЗЕЙ „СВ. ГЕОРГИ“ В АРБАНАСИ ЗАПОЧВА ТАЗИ ГОДИНА ФЕСТИВАЛЪТ ЗА КАМЕРНА МУЗИКА ARBANASSI SUMMER MUSIC. Фестът продължава от 16 до 21 юли и ще предложи на почитателите на тази музика четири концертни вечери. След първия концерт, който е в „Св. Георги“, останалите три ще бъдат в църквата „Св. архангели Михаил и Гавраил“, която по традиция е домакин на събитието.

Концертите са с начален час 19,30.

В първите два концерта – на 16 и 17 юли, ще бъде представена програмата „Четирите годишни времена“ на Вивалди и „Четирите сезона на Буенос Айрес” на Астор Пиацола. Следващите вечери – на 19 и 21 юли, ще звучи музика от Йоханес Брамс, Роберт Шуман, Лудвиг ван Бетховен и ВолфгангАмадеус Моцарт.

Произведенията ще бъдат изпълнени от международна формация музиканти от Германия, Великобритания, Белгия и България. Това са Александър Сомов – виолончело, Амрай Либолд – фагот, Хеди Керпичан – цигулка, Димитри Местдаг – обой, Ангелина Абаджиева – цигулка, Пиер Оньó – кларинет, Юлита Фъсева – контрабас, Люси Джил – цигулка и Жан-Кристоф Гарсия – виола. Изпълнителите са водещи солисти на Кралската фламандска филхармония и други световни оркестри.

Фестивалът е по инициатива на Регионалния исторически музей във Велико Търново и се реализира с подкрепата на Община Велико Търново. Билетите са на цена 10, 12 и 15 лева и се предлагат в Туристически информационен център на ул. „Христо Ботев“ N 5 във Велико Търново и на място в църквите в Арбанаси непосредствено преди концертите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!