С церемония по първа копка бе дадено начало на основния ремонт на детска градина "Рада Войвода" в квартал "Чолаковци" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

С церемония по първа копка бе дадено начало на основния ремонт на детска градина „Рада Войвода“ в квартал „Чолаковци“

Публикувана на: 13.07.2018г. 339 прегледа

Обновени ще бъдат всички вътрешни помещения и обзавеждането в тях, монтирани ще бъдат нови врати и вътрешна дограма. Подменени ще бъдат ВиК- и ел-инсталациите, вентилацията, монтирана ще бъде нова котелна инсталация, предвидена е газификация, сградата ще бъде климатизирана. Монтирана ще бъде топлоизолация по фасадите, поставени ще бъдат и слънчеви колектори.
Ремонтните дейности обхващат също двора, всички детски площадки, пътеки и огради. Засадени ще бъдат широколистни и иглолистни дървета, както и различна по вид храстовидна растителност. Монтирана ще бъде рампа за хора с увреждания.
Инвестицията е за над 1,1 милиона лева, а ремонтите в ДГ „Рада Войвода“ са част от големия ни проект по ОП „Региони в растеж“ за модернизация на образователната инфраструктура, предвиждащ обновяване на общо три училища и три детски градини.
Церемонията по първа копка бе уважена от заместник-кмета на В. Търново проф. Георги Камарашев.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!