45 състезатели от страната идват за планинското рали "Раховец Лясковец" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

45 състезатели от страната идват за планинското рали „Раховец Лясковец“

Публикувана на: 13.07.2018г. 1028 прегледа

45 СЪСТЕЗАТЕЛИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА СА ПОДАЛИ ЗАЯВКИ ЗА УЧАСТИЕ В ПЛАНИНСКОТО РАЛИ „РАХОВЕЦ ЛЯСКОВЕЦ”. Ралито по лясковското трасе е четвъртият кръг от републиканския шампионат и се организира за шести път от Българската федерация по автомобилен спорт със съдействието на общините Горна Оряховица и Лясковец, каза кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев.

Състезанието започва в събота, 14 юли, от 9.00 часа с административен и технически преглед пред сградата на Община Горна Оряховица. Първата тренировка по трасето, което е с дължина 3350 метра, ще започне от 14.00 часа. Стартът е пред стадиона в Лясковец, а финалът – на един километър след Петропавловския манастир, обясни спортният директор на състезанието Валентин Бонев.

В неделя, когато е и официалното откриване, състезателите ще направят още три обиколки, обясни Димитър Стефанов, председател на спортен клуб „Етър Рейсинг”, съорганизатор на състезанието. И допълни, че пистата, по която ще се състезават автомобилистите, е една от най-атрактивните за зрителите и дава възможност за майсторско управление. Трасето има множество завои и наклони, има „хлъзгав” асфалт, което изравнява възможностите в управлението на автомобилите с различна мощност.

През миналата година състезанието е било наблюдавано от 8000 зрители. Тази година публиката няма да е по-малко, след като хотелските бази в района са изцяло заети.

loading...

Коментари за "45 състезатели от страната идват за планинското рали „Раховец Лясковец“"

  • 14.07.2018 в 20:03

    Тодор Картофа най-големия контрабандист на Горна и Лясвкоец , известен с менте ракиите си ,и той ли ще се състезава?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!