В Елена започва санирането на четири жилищни блока с 200 апартамента | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

В Елена започва санирането на четири жилищни блока с 200 апартамента

Публикувана на: 13.07.2018г. 829 прегледа

Четири жилищни блока в Елена ще бъдат санирани с пари по Националната програма за енергийна ефективност. В сградите, строени преди около 40 години, са разположени близо 200 апартамента с над 500 собственици, които още през 2015 г. бързо се организираха, направиха сдружения и кандидатстваха по програмата.

Вече са известни изпълнителите по обществената поръчка на общината за проектиране и изпълнение на строително-монтажните работи, разделена на 4 позиции. Общата стойност на ремонтите е 2 428 710 лв. За жилищния блок на ул. „Крайбрежна“ N 37 изпълнител е ДЗЗД „Проектстрой-Линк“ – Габрово. Великотърновското дружество „Мистрал 7“ ще санира жилищния блок на ул. „Иван Момчилов“ N 97. Обществената поръчка за изпълнител на строително-монтажните дейности на ул. „Пролет“ N 2 спечели  „Дунав“АД – Русе, а на съседния блок – „Пролет N 1“ в кв. „Север“ изпълнител е софийското ЕООД „Нов стандарт 2012“.

И четирите жилищни блока са панелно строителство. Строителните работи по енергийната ефективност на сградите включват топлинно изолиране на външните стени, подпокривно пространство и под, подмяна на дограмата, енергийно ефективно осветление на стълбищните клетки, ремонт на покрив и мълниезащитна инсталация.

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!