Времена и нрави: Съпруга заключва мъжа си в гаража, за да спре лют скандал с комшията | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Времена и нрави: Съпруга заключва мъжа си в гаража, за да спре лют скандал с комшията

Публикувана на: 13.07.2018г. 2266 прегледа

Двамата съседи в Горна Оряховица се скарали заради складиране на чували с отпадъци от семки за парното на единия.

Съпруга е заключила мъжа си в гаража, за да спре лют скандал със съседа им, който можел да прерасне в яко сбиване и дори нещо по-сериозно. Гневният съпруг тъкмо се канел да овърже с тиксо опонента си, извадил нож и започнал да го плаши с убийство. Типично по български Иван крещял: „Ще те убия и няма да те лежа, ще ти забия ножа в челото, ще ти извадя сърцето като ранена мечка…“. Разтрепераната му жена успяла да го укроти с няколко плесници и да го натика в гаража, където го държала няколко часа да му мине гневът. Очевидци на екшъна посред бял ден били няколко приятели на съседа Стефан, които той бил извикал да му помогнат.

Сцената се разиграва в Горна Оряховица след разтоварване от камион на чували с отпадъци от семки за парното на Стефан. За около час приятелите пренесли чувалите пред мазето на мъжа. Съседът Иван видял, че слагат чувалите и пред неговата врата в избените помещения и направил забележка да ги махнат. После сам отишъл да ги премести и после тръгнал към апартамента си. Предупредил другия да внимава какво говори по негов адрес. Тогава Иван го блъснал на земята и почнал да го рита с крака, като първо го попитал дали пък не иска да го набие. Останалите мъже, които вече били пренесли чувалите, започнали да разтървават двама комшии, които всъщност от години имали дрязги помежду си. Свадата обаче се пренесла пред блока и била прекратена със заключването от съпругата в гаража. После била потърсена Спешна помощ и полиция и се стигнало до съдебно дело в Горна Оряховица за закана с убийство. По време на процеса, който още върви, било установено, че набитият и плашеният с кървава мъст, не бил изпитал голям страх. Заради това сега побойникът съсед ще бъде съден за хулиганство, а не за закана с убийство, поясниха от местната прокуратура.

Статистиката сочи, че подобни скандали между съседи избухват много често и се стига до кръвопролития без особена наглед причина. Сред най-честите поводи за вражди е гледането в блока или в гаража на котки, кучета, кози и кокошки в сериозни количество, които сеят бълхи и смрад. Дори след жалби и сигнали до институциите при такива случаи хората остават безсилни, защото глобите са смехотворни. По-сериозния начин да се отървеш от злия съсед дава законът за етажната собственост, по който дори човек може да бъде изселен от жилището си, ако всички останали от блока го искат.

Нели СУКОВА

loading...

Коментари за "Времена и нрави: Съпруга заключва мъжа си в гаража, за да спре лют скандал с комшията"

  • 13.07.2018 в 12:58

    Bai ti ganyaaa..kakvo ochakvate tupi selyani uj..“evropeici“zabraviha bustanite na selo..

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!