Шест търновчета със стипендии от три министерства | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Шест търновчета със стипендии от три министерства

Публикувана на: 13.07.2018г. 705 прегледа

ШЕСТ ТАЛАНТЛИВИ ДЕЦА ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЩЕ ПОЛУЧАВАТ СТИПЕНДИИ по Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби. По нея работят три министерства – на образованието и науката, на културата и на младежта и спорта. Стипендиите са на обща стойност 1620 лв., децата ще получават всеки месец по 135 лв., каза директорът на общинската дирекция по образование Пенка Игнатова.

Възпитаничката на Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“ Злата Кула е одобрена за специалната стипендия, след като е успяла да се класира трета на националната олимпиада по руски език.

Четирима са стипендиантите от Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров” и това са Мирослава Радославова от ХІ клас, трета на националната олимпиада по немски език, Елеонора Дончева – трета на финала на олимпиадата по испански език, Йоанна Цончева от ХІ клас, която е първенец на финалите на Ученическите игри и Ерика Йорданова, победител в националните финали на състезанието по ракетомоделен спорт.

Гъдуларят Данаил Йорданов от СУ „Емилиян Станев“ е единственият стипендиант на Министерството на културата в общината. Десетокласникът ще получава стипендията заради завоюваното първо място на Националния фолклорен конкурс „Дунавски славей“.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!