Новини

33-годишен софиянец възстанови физкултурния салон в Караисен

ФИЗКУЛТУРНИЯТ САЛОН НА СТАРОТО УЧИЛИЩЕ В СЕЛО КАРАИСЕН Е ВЪЗСТАНОВЕН И ОТКРИТ ОФИЦИАЛНО И ТЪРЖЕСТВЕНО, СЛЕД КАТО БЛИЗО ДВЕ ДЕСЕТИЛЕТИЯ БЕ оставен да се руши и пустее. Това стана, благодарение усилията на 33-годишния софиянец Пламен Иванчев, който по майчина линия е от павликенското село. „Помня Караисен от летата, които прекарвах при баба”, споделя Пламен.

Младият мъж живее и работи в София, но носталгията към селото често го връща в него. Там се ражда и идеята да направи нещо за Караисен, за да го съживи и да е полезен на хората. Решава да ремонтира физкултурния салон в пустеещото повече от 20 години старо училище в Караисен.

В НАЧАЛОТО ВСИЧКО ИЗВЪРШИХ АБСОЛЮТНО САМ – ПОЧИСТВАНЕ, ПОДРЕЖДАНЕ И ИЗМИВАНЕ, спомня си днес Пламен.

Благодарение на усилията му начинанието е популяризирано в интернет. Стартира и дарителска кампания за набиране на необходимите средства. С Пламен се свързват от благотворително сдружение, което осигурява необходимите строителни материали.

БЛИЗО ШЕСТ ХИЛЯДИ ЛЕВА СА СЪБРАНИ И УСВОЕНИ ЗА РЕМОНТНИТЕ ДЕЙНОСТИ. Идеята на Пламен е ремонтираното помещение да се превърне в един от центровете на културен и социален живот в Караисен. Това стана в събота при тържественото откриване на ремонтирането помещение. След откриването се проведе открита тренировка по капоейра – бразилско бойно изкуство, за деца и възрастни и турнир по тенис на маса. Празничният ден за Караисен завърши с театралната постановка „Шега в две действия” по творби на Чехов, а изпълнители бяха млади актьори от Нов български университет.

Александър ШАБОВ

One thought on “33-годишен софиянец възстанови физкултурния салон в Караисен

  • Колко е хубаво когато се правят добрини. Само,че толкова са малко,че изглеждат като сензация. Да е жив и здрави много да последстват неговият пример.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *