Електронна уикенд винетка се въвежда следващата година | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Електронна уикенд винетка се въвежда следващата година

Публикувана на: 16.07.2018г. 1790 прегледа

С въвеждането на електронните винетки от 1 януари следващата година ще има и уикенд винетки за хората, които пътуват с леките си автомобили по републикански пътища няколко пъти в годината. Целта е да бъдем по-гъвкави, каза в кулоарите на Народното събрание министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Има идея уикенд винетката да важи от 12,00 ч. в петък до 23,59 ч. в неделя. Според министъра обаче едва ли има български граждани, които тръгват от работните си места в 12 часа в петък. „Може би ще обсъдим срокът да е от по-късния следобед в петък до понеделник сутринта, тъй като много хора се прибират в първия работен ден от седмицата. Предстои дискусия по тази тема и ще вземем най-доброто решение“, каза министър Нанков.

Електронната винетка ще влезе в сила от януари следващата година, последната година, в която ще имаме хартиени стикери по стъклата на леките автомобили. Уикенд винетката ще бъде по-евтина от седмичната, която струва 15 лв., и вероятно ще струва около 10 лв. Начинът на купуване на електронната винетка от следващата година ще е чрез мобилно приложение през интернет, от бензиностанции или от областните пътни управления, а разпознаването ще е само с номера на автомобила.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *