ВРЕМЕТО: Въздушните маси отново се лабилизират, променливо и с валежи до края на седмицата | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

ВРЕМЕТО: Въздушните маси отново се лабилизират, променливо и с валежи до края на седмицата

Публикувана на: 16.07.2018г. 279 прегледа

През нощта ще има незначителна до променлива облачност. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 17 и 20. За В. Търново се очаква минимална температура около 18. Преди обяд ще преобладава време с променлива облачност. След обяд облачността ще се увеличи до значителна и на много места ще превали дъжд. Очакват се и гръмотевици. През деня ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималните температури ще бъдат между 28 и 31. За В. Търново се очаква максимална температура около 29 гр. Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 39.4 през 2007 г., а най-ниската измерена минимална температура е 10.6 през 1957 г. Слънцето ще изгрее в 05 часа и 54 минути и ще залезе в 20 часа и 52 минути. Фаза на Луната: четири денонощия след новолуние.

От сряда до понеделник облачността ще се променя динамично, временно ще се увеличава до значителна и на места ще превалява дъжд. Очакват се и гръмотевици. В сряда и четвъртък ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад, от петък до понеделник ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 18 и 21, максималните ще бъдат между 28 и 31. Над западните и централните части на Стара планина във вторник преди обяд облачността ще се увеличи до значителна и около и след обяд ще превалява дъжд. Очакват се и гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 18. От сряда до понеделник ще преобладава време с променлива до значителна облачност и на места ще превалява дъжд. Очакват се и гръмотевици. От сряда до петък ще духа силен вятър от северозапад. От петък до понеделник ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури на 1200 м в сряда и четвъртък ще бъдат около 15. От петък до понеделник максималните температури на 1200 м. ще бъдат между 17 и 19. Температурите на 2000 м през целия период ще бъдат с около 5 – 6 гр. по-ниски от тези на 1200 м.

 

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!