10 четения

Горнооряховските боксьори борят риска сред младежите по проект на Министерството на спорта

Проект на боксов клуб „Локомотив” ще бори рисковото поведение сред младите хора. Разработката на горнооряховчани е сред одобрените за финансиране от Министерството на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности. Проектът „Спортът като средство за личностно развитие и превенция на рискови поведения” има за цел да информира младите хора за вредите от рисково поведение и зависимости и в същото време да пропагандира ползите от спорта, в частност бокса.
Ръководител на проекта е Анастас Начев, координатор Свилен Русинов, финансист Мариана Димитрова. Започнал е подбор на младежи, които да се включат в кампаниите. 30 момчета и момичета, които ще бъдат избрани за участие, ще преминат кратко обучение и след това ще трябва да работят със своите връстници.
През август се предвиждат четири информационни кампании на открито. По два дни ще има открити тренировки в „Детски кът“, парк „Пролет”, на хижа „Божур” и в „Градската градина“ или на площада. Освен че ще демонстрират как се тренира и какво се научава в уроците по бокс, младите хора ще раздават информационни материали и ще разговарят с връстниците си за вредите от тютюнопушенето, алкохола, дрогата, агресията, включително и за начините за овладяването й. На 12 август, когато се отбелязва Световния ден на младежта, ще има събитие на Арбанаси с много информационни материали, спортни занимания и демонстрации.
През септември и октомври кампанията ще се пренесе в училищата, където ще бъдат дискутирани същите теми. Главна роля в проекта ще имат трениращите в клуба младежи и девойки, ще бъдат привлечени и още младежи от Горна Оряховица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *