23 четения

За втора поредна година Юлиян Телкийски е най-бърз на планинското „Раховец – Лясковец 2018”

Юлиян Телийски стана победител в генералното класиране на планинското състезание „Раховец – Лясковец 2018”. Така за втора поредна година състезателят на АСК „Дунав Рейсинг” бе над всички по трасето в района на Петропавловския манастир.

Със своето „Мицубиши Лансър” Телийски е първи и в своя клас HC1.

Втори в генералното подреждане остана Христо Манолов, спечелил първото издание на състезанието през 2013 г. Първото място в генералното класиране се реши буквално в последните минути на състезанието. Двамата водачи от първите два манша Телийски и Манолов стартираха един след друг в края на третия. Манолов даде малко по-добро време в третото пробягване на трасето, но не успя да заличи преднината на Телийски.

Трети остана Ивелин Йотков от „Грийн форс мотор”, който с БМВ Е30 е най-бърз в клас HC2.

Купите връчиха двамата съпредседатели на организационния комитет на състезанието – кметовете на Лясковец и Горна Оряховица д-р Ивелина Гецова и инж. Добромир Добрев.

Общо 39 автомобила започнаха надпреварата, технически проблеми и леки инциденти не позволиха на 8 да завършат. Сред отпадналите бе и лясковчанинът Тодор Тодоров, чийто автомобил получи повреда още на тренировките.

Силно състезание направи Емил Денев, който с „Рено Клио” спечели първото място в клас RC3 и е 12-и в генералното подреждане.

В отборното класиране начело е „Грийн форс мотор”, пред „Джордан рейсинг” и „АСК Стара Загора”. В генералното класиране за националния планински шампионат продължава да води Христо Манолов. Юлиян Телийски е втори на много малка разлика. Много близо един до друг са следващите трима – Илия Царски, Ивелин Йотков и Любен Каменов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *