17 четения

Ползотворни срещи на кмета на Стражица с жителите на селата в общината

Хората научиха от първа ръка какво и кога ще се прави в населените места

 

В началото на юли кметът на община Стражица Румен Павлов започна обиколка по селата, за да се запознае с проблемите и да осведоми жителите с предстоящите задачи и проекти за конкретното населено място. Желанието на хората беше да научат какви са перспективите за подобряване на жизнената среда в населените им места и какво е планирано да се извърши занапред. Кметът Румен Павлов беше подготвен и подробно обясни предстоящите проекти и програми за развитие.

На 4 юли в с. Камен жителите научиха за всички 12 проекта на обща стойност 2 905 900 лв., които включват 2 проекта за реконструкция и подмяна на част от водопроводната мрежа – единия за 3150 м, а другия за 4000 м улици. Също така през тази година ще бъде подменено осветлението с енергоспестяващи ледлампи, ще се изгради отоплителна инсталация в детската градина, изготвен е и проект за изграждане на сцена за културни прояви. В социалната сфера има работещи услуги „Топъл обяд“, „Домашен помощник“, „Личен асистент“, 131 са лицата на социално подпомагане, които отработват по 4 часа 14 дни месечно. Подадени са и предстои одобрение на проекти за финансиране на допълнителни занимания с децата от училището и детската градина и закупуване на помагала, пособия и оборудване, рехабилитация на улици в селото и за ремонт на язовир „Ташлъ дере“.

В с. Сушица кметът Румен Павлов отговори на въпросите на жителите и ги запозна с проектите, касаещи тяхното населено място. Общата стойност на осемте проекта е 2 616 500 лв. Те са за 2 проекта за водопроводи, единият с дължина 3 253 м, а другият 4654 м. Ще се подмени уличното осветление с 320 нови ледлампи и е предвиден ремонт на кметството. Започва и ремонтът на опасните за селото язовири „Сусурлук“ и „Ръбе“. В социалната сфера има работещи услуги „Топъл обяд“, „Домашен помощник“ и „Личен асистент“.

В Кесарево, второто по големина село в общината, досега пренебрегвано, и с най-голяма нужда от инвестиции, кметът Румен Павлов зарадва жителите с инвестиции от 7 181 170 лв. Най-важен за селото е работният проект за защитни съоръжения на реката, който е предвиден да се изпълни на 3 етапа и се очаква финансирането му. От АПИ има разработен проект и ангажимент за пътя Чешма – Кесарево и има издадено разрешение за строеж от областния управител. Ще се реализират проект за подмяна на водопроводи на 15 улици с дължина 9312 м и 3800 м канализация. Предстои подмяната на 268 осветителни тела с нови ледлампи. През 2019 год. е предвидена и рехабилитация на улица „Стефан Караджа“ с дължина 285 м. Тук също има работещи услуги „Топъл обяд“, „Домашен помощник“, „Личен асистент“ и „Социално подпомагане“. Очаква се в края на годината да стартират проекти за финансиране на допълнителни занимания с децата от училището и детската градина и закупуване на помагала, пособия и оборудване.

Следващата седмица обиколката на кмета Румен Павлов продължи в с. Асеново. Той съобщи на жителите, че за селото са предвидени инвестиции за 1 556 600 лв. Има проект за реконструкция и подмяна на водопроводната мрежа на 5 улици и е предвиден втори етап за още 2 улици. Ще бъде подменено уличното осветление с нови ледлампи. В социалната сфера работят услуги „Топъл обяд“ и „Личен асистент“, 56 лица са на социално подпомагане и отработват по 4 часа 14 дни месечно. В края на годината ще стартират проекти за финансиране на допълнителни занимания с децата от училището и детската градина и закупуване на помагала, пособия и оборудване.

Кметът Румен Павлов с екипа си посети и село Бряговица и зарадва жителите, че предстои реализацията на пътя Стражица – Бряговица до разклона за с. Върбица с дължина 9,7 км. По участъка, преминаващ през селото, ще бъдат изградени тротоари. Ще бъдат подменени и лампите на уличното осветление с енергоспестяващи. В социалната сфера работят услуги „Топъл обяд“ и „Личен асистент“, 56 лица са на социално подпомагане и отработват по 4 часа 14 дни месечно. Подаден е и проект за финансиране реконструкцията на 5 улици. Общата стойност на проектите е за 1 481 200 лв. плюс 6 млн. лв. за пътя.

Обиколката на кмета Румен Павлов и неговия екип продължава. Целта е общинската администрация е да се запознае с проблемите на жителите и да ги осведоми за бъдещите проекти и мероприятия в техните населени места. Хората получиха обещание, че всичко, което е по силите и възможностите на общината, ще бъде направено, а за останалите проблеми ще бъдат изготвени проекти и ще се търси финансиране по европейските и националните програми.

 

Един коментар за “Ползотворни срещи на кмета на Стражица с жителите на селата в общината

  • 18.07.2018 в 16:11
    Permalink

    Проекти,проекти,обещания,обещания.На есен ще броим пилците пардон парите къде са.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *