Горещи новиниНовини

Започна изграждането на „Дервеня хаус“ – 30 къщи с басейни за богати с панорама и екстри

Суперкомплексът се прави на върха на кв. „Картала“ във Велико Търново

ЗАПОЧНА ИЗГРАЖДАНЕТО НА НАЙ-СКЪПИЯ И ЛУКСОЗЕН ЖИЛИЩЕН РАЙОН НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО. „Дервеня хаус“ е разположен на върха на кв. „Картала“ сред 53 дка борова гора и има отлична панорама над старата столица, Царевец, Арбанаси и Стара планина. Инвеститор е едноименно дружество. Комплексът, който включва над 30 къщи, обособени в самостоятелни парцели с дворове, басейни, барбекюта и пристройки, е проектиран от арх. Николай Георгиев.

Вчера бе поставена нова електрическа захранваща система за района, която да осигури енергия за първите три къщи, чието строителство вече започна. За застрояването на този район се говореше отдавна, но реалните действия по комплекса са едва сега. През годините за тази зона следваха множество протести на природозащитници, но в крайна сметка даже и след едногодишен мораториум, издействан от предходното правителство, изграждането на „Дервеня хаус“ вече е факт. Инвеститорът притежава изрядни позволителни и строителни разрешителни.

НОВИЯТ ЛУКСОЗЕН КВАРТАЛ ЩЕ Е С НИСКА ПЛЪТНОСТ НА ЗАСТРОЯВАНЕ, ЗА ДА СЕ ЗАПАЗЯТ В ГОЛЯМА СТЕПЕН БОРОВИТЕ ДЪРВЕТА. По проект съотношението на строителството трябва да е 60/40. Отделните къщи ще се простират на разгъната площ от над 200 кв. м, имат самостоятелни градини на няколко нива. Доста имотни жители на старата столица, както и представители на архитектурните среди, със завист признават, че обектите тук ще надминават по внушителност, стил и пищност всичко, което е правено досега в града. Иначе абсолютно точно са спазени изискването за височина до 10 метра и нормативите за озеленяване. Бъдещите обитатели на къщите ще могат да отдъхват и да се припичат край частните си басейни сред прохладата и чистия въздух на дърветата. Според брокери локацията е отлична и цената на готовите къщи може да надмине тази в Арбанаси. Крайната цена би ударила и милион, смятат запознати с имотния пазар.

Според инвеститорите още на зелено тук са продадени 10 от 30-те имота.

Стилян НАЙДЕНОВ

17 thoughts on “Започна изграждането на „Дервеня хаус“ – 30 къщи с басейни за богати с панорама и екстри

 • Ще изсекат гората. Не всичко е пари, богаташи 🙁

  Отговор
 • Най-скандалната корупционна сделка в града. Гора за мазе-кон за кокошка. По-срамна сделка и унищожение на гора, засаждана да пази града от ерозия и свлачища не е описана в историята на Търново. На билото продадоха екопътеката към Преображенския манастир, сега и гората. Дано ви достигне възмездие! Не обвинявяйте само Рашев, всички в далаверата са съучастници.

  Отговор
  • Правилно! И лъжат, че ще запазят някои дървета! Точно тези парцели, които започват сега, са на гола сеч! Все пак, Рашев е най-виновен. След него Й.Цветанов и куклата на конци Ганелин.

   Отговор
 • Въй…
  Найденов,

  Ей сега ще те изядат в коментарите отдолу….

  Отговор
 • Няма да съм сред купувачите,но както казваше Стив Джобс … “И първа и втора класа в самолета, кацат по едно и също време” !

  Отговор
 • “Крайната цена би ударила и милион, смятат запознати с имотния пазар.” – ами ще удари щом има балами да купуват. За тези пари могат да си купят имот и в западна Европа.

  Отговор
 • А детски градини луксозни ще се построят ли във Велико Търново? Не, че нещо, ама един приятел се интересува, много е богат и пита как детето му ще ходи в една група с още 40-45 деца, а иначе събота и неделя ще е сред борчетата и ще огъва кифтаци от изисканото си барбекю в двора с тераските. Прост народ заслужава това което има!!! Аман от олигофрения!!!

  Отговор
  • Ами този,много богатият (откъде му е мнгото богатство друг въпрос) да си наеме частна бавачка за 5000 лв мес. и въпосът му е уреден. И лекар за 10 000 лв.Ама той иска безплатни учители и лекари- ами това е безплатното.

   Отговор
 • Да не заприлича на аквапарк тая Деревня/ Дервеня. Няма да се изненадам, ако след някой проливен дъжд, на някой дервеняк му се закачи барбекюто на дървото на желанията.

  Отговор
 • Олигарфрения – психопатично заболяване познато от дълбока древност. Заразно, но се прихваща много трудно :)))

  Отговор
 • Картала е най уродливото място за покупка на жилище в града!Винаги съм се чудил ,откъде този магнетичен ентусиазъм в тази посока към върха,но гледайки селенията вечерно време която се сдоби с ключове за “тристайно” жилище с квадратура като за едностайно сам си отговарям на въпроса!

  Отговор
  • Да, ама не!
   Чист въздух, ново строителство, млади хора, прекрасна гледка.
   Къде го има това на друго място в града?

   Отговор
   • Така е. А можеше да е още по-хубав, ако не се намъкнаха разни “пломби”. Ето, Хилендар оплеска идеята на собствените си еднофамилни къщи – въздух, панорама, с новия си небостъргач пред тях. Не се прави така, на парче и без идея.

   • Къде на друго място има изсечена гора?

 • Дервеня хаус скоро ще казва ДЪРВЕНИЯ ХАОС.

  Отговор
 • Как къде в България има изсечена гора ,по доста места ,да не говориме за Банскооооо ?и стига с таз гора че и без това е просто саморасляк и змиярник ,нали сте чували за понятието санитарна сеч ,ето малко санитарна ! Инак с този тропически проливен дъжд,който се излива цяло лято може и да превземе гората градът ! Тогава пък ще мрънкате къде е кмета да започне да реже нали….ей долен народ .

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *