38 четения

Баскетболистките от Поликраище четвърти в държавни игри на малките селища

Баскетболистките от Поликраище се класираха четвърти в поредните Държавни игри на спортистите от малките селища, в които участват градове и села с под 10 000 души население.

В пловдивското село Маноле за медалите при баскетболистките до 14 години спориха отборите на Поликраище, Вълчи дол, Сунгурларе, Велики Преслав, Полски Тръмбеш, Перущица и Дългопол. Отборът на горнооряховското село беше на най-млад, изграден е в основно от момичета в 4, 5 и 6 клас. Но пък възпитаничките на Маринела Агаларева играха толкова сърцато и отдадено, че станаха любимки на всички и цялата зала ги подкрепяше по време на малкия финал. В крайна сметка те останаха четвърти, но взеха купата за най-перспективен отбор на турнира и бяха поздравени специално от баскетболната легенда Пенка Стоянова, която се снима с тях и ги насърчи да се трудят все така в залата и да израснат като големи спортисти.

В крайна сметка категоричен шампион стана отборът на Вълчи дол, втори са Велики Преслав, а трети Сунгурларе, чийто тим спечели бронза в драматичен мач с Поликраище.

За тима от горнооряховско играха три сестри – Натали, Велислава и Илиана Лалеви, както и Гергана Димитрова, Елеонора Стефанова, Катерина Лазарова, Алекс Жекова и Христиана Миланова.

„Поздравявам моите момичета за храбростта и проявения дух и благодаря на председателя на БК „Росица” Румен Тодоранов, че направи възможно участието ни в игрите“, коментира треньорката Маринела Агаларева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *