8 четения

ВРЕМЕТО: В почивните дни предимно слънчево и доста топло, от понеделник отново се заоблачава

През нощта облачността ще намалее. Ще духа слаб вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 18 и 21. За В. Търново се очаква минимална температура около 20 гр. Преди обяд ще преобладава време с променлива до значителна облачност. След обяд и вечерта ще има значителна облачност и на места ще превали дъжд. На отделни места са възможни и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 27 и 30. За В. Търново се очаква максимална температура около 28 гр. Атмосферното налягане бавно ще се повишава.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 38.8 гр. през 2007 г., а най-ниската измерена минимална температура е 10.1 през 1989 г. Слънцето ще изгрее в 05 часа и 57 минути и ще залезе в 20 часа и 50 минути. Фаза на Луната: седем денонощия след новолуние.

В събота и неделя ще има незначителна до променлива облачност и ще духа слаб вятър от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 18 и 21, максималните между 31 и 34.

От понеделник до четвъртък ще преобладава време със значителна облачност и предимно в следобедните часове, на места ще превалява дъжд. По-интензивни и по-значителни като количества валежи – около 20 л/ кв. м., се очакват в понеделник и вторник. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Минималните температури ще бъдат между 18 и 21, максималните ще бъдат между 27 и 30.

Над западните и централните части на Стара планина от петък до неделя ще преобладава време с променлива до значителна облачност и предимно след обяд на места ще превалява слаб дъжд. На отделни места ще има и гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м в петък ще бъдат около 18, в събота и неделя – между 20 и 22. От понеделник до четвъртък ще преобладава време със значителна облачност и превалявания от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат между 16 и 18. Температурите на 2000 м през целия период ще бъдат с около 5-6 гр. по-ниски от тези на 1200 м.

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *