Заработи нов военен завод край Лясковец с 200 работни места | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Заработи нов военен завод край Лясковец с 200 работни места

Публикувана на: 20.07.2018г. 15140 прегледа

„Армако“ търси още кадри, внася солидни данъци в местната хазна

 

ЗАРАБОТИ НОВИЯТ ВОЕНЕН ЗАВОД КРАЙ ЛЯСКОВЕЦ. ПО ДАННИ НА МЕСТНОТО КМЕТСТВО В ПЪЛЕН КАПАЦИТЕТ ПРЕДПРИЯТИЕТО „АРМАКО“ ще поддържа над 200 работни места, като сега са заети половината от тях. Новата фабрика, която ще развива съпътстващо производство за военната промишленост, ще носи и солидни приходи в местната хазна под формата на данъци и такси. В момента тече и набирането на още кадри. Новото предприятие е разположено на площ от 14 дка в близост до завод „Аркус“ на пътя в посока Елена. С решение на Общинския съвет в Лясковец преди година бе одобрено изменението в подробния устройствен план за района, с който там се оформя нова промишлена зона. Вложението в новия завод е от компанията „Армако“, която е със седалище в София. Наша проверка показа, че „Армако” АД е собственост на Дмитрий Илов, син на бившия посланик на България в Либия Кръстьо Илов, който беше за кратко и изпълнителен директор на държавната „ТЕРЕМ”. Дмитрий Илов заедно с още двама българи е акционер в руската „Российский промышленный банк”. За нуждите на производството е построена едноетажна сграда с площ от 2400 кв. м, а към нея има триетажна административна част с кафе-аперитив. Инвеститорите са оборудвали производството с лазерни и машини с цифрово-програмно управление, изградени са вътрешнозаводска пътна мрежа, електропроводи, водопроводи и канализация. С отварянето на новото предприятие започва и чувствително покачване на доходите в най-малката община от Триградието, а към Лясковец поглеждат и още инвеститори.

ОСВЕН ПОЗНАТАТА ДОСЕГА ИНДУСТРИАЛНА ЗОНА В ГРАДА СА СЕ ОФОРМИЛИ ОЩЕ ДВЕ – ЕДНАТА Е НА ОКОЛОВРЪСТНОТО ШОСЕ, А ДРУГАТА – В ПОСОКА СЕЛАТА ЧЕСТОВО И КОЗАРЕВЕЦ. Това се прави заради интереса към региона от страна на бизнеса. Основният проблем за града обаче си остава липсата на работна ръка.

Стилян НАЙДЕНОВ

Сн. Венелин ГЕОРГИЕВ

loading...

Коментари за "Заработи нов военен завод край Лясковец с 200 работни места"

 • 20.07.2018 в 13:17

  добре е че завода е собственост на руснаците

  Отговор
  • 20.07.2018 в 15:12

   На руската мафия.Кое му е доброто.

   Отговор
 • 21.07.2018 в 7:35

  Ако някой не е разбрал, има разместване в пластовете по света и пак ще минаваме към руснаците.
  За добро или лошо не се знае, ама като гледам като минахме оттатък не стана май по-добре, поне за повечето хора.

  Отговор
  • 24.07.2018 в 16:07

   Ами ти минавай. Ние вече бяхме към тях и не искаме да ги чуем.Не сме европейци.

   Отговор
 • 21.07.2018 в 19:44

  Ами може би че има работа за половината община, иначе щеше да още по — голям глад.

  Отговор
 • 24.07.2018 в 15:12

  “ …..син на бившия посланик на България в Либия Кръстьо Илов, който беше за кратко и изпълнителен директор на държавната „ТЕРЕМ”. …“

  Отговор
 • 25.07.2018 в 20:00

  Хубаво, че търсят работници, но никъде не пише къде може да се кандидатсва, нито има контакти за Армако Лясковец. Дори и в сайта на фирмата.

  Отговор
 • 27.10.2018 в 19:50

  ако ги търсят за по 700 кинта -няма да намерят

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *