ВРЕМЕТО: До края на седмицата облачно и валежно, температурите постепенно ще се повишават

През нощта ще има значителна облачност и на места ще превали дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа слаб вятър от северната четвърт, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 18 и 21. За В. Търново се очаква минимална температура около 20 гр. През деня ще преобладава време със значителна облачност, на места с превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от северната четвърт. Максималните температури ще бъдат между 24 и 27. За В. Търново се очаква максимална температура около 24 гр. Атмосферното налягане бавно ще се повишава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 43.1 гр. през 2007 г., а най-ниската измерена минимална температура е 10.8 през 1968 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 01 минути и ще залезе в 20 часа и 46 минути. Фаза на Луната: четири денонощия преди пълнолуние.

До неделя ще преобладава време със значителна облачност и на места ще превалява дъжд, придружен от гръмотевици. Сумарно количество на валежа за периода между 30 и 40 л /кв. м. Ще духа слаб вятър от северната четвърт, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 18 и 21, максималните постепенно ще се повишават, като във вторник ще бъдат между 24 и 27, в събота и неделя ще достигат 28 – 31. В понеделник ще преобладава време с променлива облачност. Само на отделни места са възможни слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб вятър от североизток, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 18 и 21, максималните ще бъдат между 29 и 32.

Над западните и централните части на Стара планина от вторник до неделя ще преобладава време със значителна облачност и на места ще превалява дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури на 1200 м във вторник ще бъдат около 16 гр. и постепенно ще се повишават до 20 – 22 в събота и неделя. В понеделник ще преобладава време с променлива до значителна облачност, на отделни места с превалявания от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 22. Температурите на 2000 м през целия период ще бъдат с около 5 – 6 гр. по-ниски от тези на 1200 м.

 

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *