Ресенски хляб и търновски суджук сред най-търсените стоки в бакалия в Германия

Един от най-продаваните артикули в новооткрития български магазин за хранителни стоки в немския град Ханау е произвежданият хляб в търновското село Ресен. При зареждане на търговския обект за насъщния от нашия край се нареждат на опашка не само сънародници, но и много германци. Всички са категорични, че вкусът му е на световно ниво и затова взимат по няколко бройки. Макар българските магазини в страната икономически гигант да не са малко, тези, които предлагат ресенски хляб, се броят на пръстите на едната ръка. Собственикът на бакалията разказа, че след успеха на търновския продукт решил да допълни с още стоки от търновския регион.

Цената на ресенския хляб – 500 грама, нарязан на филийки и в найлонова торбичка, в българския магазин в Ханау е 1 евро.

Друг особено вървежен артикул е търновският телешки суджук на „Чех“. Той се продава за 3,50 евро за брой, докато цената на немския сходен колбас, който се предлага в търговската мрежа, е от 15 до 17 евро за килограм.

„Немците много харесват търновския суджук, защото самата рецепта е уникална. Не са малко и тези, които го купуват, защото не консумират свинско месо, а искат да се хранят с качествен продукт“, допълни собственикът.

Сред останалите избрани български продукти в магазина са локум на „Захарни заводи“ – Горна Оряховица, който струва 0,79 евро, и кашкавал „Елена“ за 9 евро за килограм. Зареждането със стоки от търновския край става всяка седмица с тирове с хладилни отделения.

Галина ГЕОРГИЕВА

2 thoughts on “Ресенски хляб и търновски суджук сред най-търсените стоки в бакалия в Германия

 • 24.07.2018 в 17:49
  Permalink

  В Германия се произвеждат най-много видове хляб. За качеството сравнено с нашите пухкави меки кифлички да не говорим.Просто Ганьо си е свикнал с нашенския и иска да му е гадно. А поръчковата статия се познава и по описаните цени на суджука и немските колбаси – цена на парче сравнено с цена за килограм!?? Да не говорим ,че дадените цени на германските колбаси са за едни от най-скъпите. Има десетки и стотици колбаси доста по-евтини от нашенските. Пак манипулация на дребно. Смеееех….

  Отговор
 • 24.07.2018 в 20:59
  Permalink

  Хлябът произвеждан в България е най-лошият и наздравословен хляб в Европа. Голяма част от българите просто са свикнали да се хранят с лоша храна.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *