56 четения

Чаровен измамник купил на баба от В. Търново череши за… 990 лв.

Тошо Андреев оставил жената да го чака с часове на спирка с торба, пълна с камъни!

 

ЧАРОВЕН ИЗМАМНИК Е ПРАТЕН ЗА ДВЕ ГОДИНИ В ЗАТВОРА, след като виртуозно успял да купи череши за …990 лева на възрастна търновка. Историята се разиграва край пазара в старата столица. Бабата помолила непознатия да я преведе през пътеката на светофара, защото не виждала добре светлините. Той я държал под ръка и като минали на другия тротоар я заговорил съвсем вежливо. От дума на дума старицата споделила, че току-що изтеглила от банката 1000 лева, за да помогне на дъщеря си за ремонт на къщата. Мъжът проявил още по-голям интерес и започнал да се хвали, че е майстор и може да прави всичко.

ВСЕ ТАКА СВОЙСКИ И ПОЧТИ ПРИЯТЕЛСКИ ЖЕНАТА ПОМОЛИЛА да отиде да й купи едно-две кила череши. Понеже той дори обяснил, че познава дъщерята, бабата съвсем му се доверила и му подала плика с парите да си вземе 10 лева. Тошо Андреев, който после се оказва рецидивист с множество подобни изяви и доста стаж зад решетките, оставил в плика само десет лева, а останалите 990 взел. После оставил бабата на една пейка да го чака и отишъл да купува череши. През това време напълнил една торба с камъни, купил две кила череши и се върнал при новата си дружка. Дал й черешите и своята чанта, в която казал, че има инструменти и ще отиде с нея в къщата на дъщерята, за да помогне за ремонта, че и без това сега бил свободен. Казал още, че има кола, която е паркирана близо до пазара и ще отиде да я вземе, за да закара бабата у дома, да види дъщеря й и да предложи услугите си на майстор.

Доволна от тази неочаквана среща, жената чакала доста дълго време на пейката. Накрая решила все пак да види плика си с парите и останала втрещена, че вътре има само 10 лева. В торбата на мнимия майстор пък имало камъни, завити във вестник. След като разбрала, че е измамена, тя се обадила на полицията и на дъщеря си да я прибере. По описание и снимки търновката разпознала стария познайник на полицията, който тези дни е осъден със споразумение с прокуратурата да търка нара в затвора две години при строг режим.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!