8 четения

943 жълти и 58 червени картона са показани през миналия сезон в Северозападната Трета лига

Днес теглят жребия за новото първенство на Северозападната Трета лига, по десет маркови топки раздават на клубовете от БФС

 

943 жълти и 58 червени картона са показани през миналия сезон в шампионата, най- голямата глоба е отнесъл „Кариана“ за удар на играч от Свищов

 

943 жълти и 58 червени картона са показани през отминалия сезон в Северозападната Трета лига. В сравнение с миналото първенство се наблюдава повишавана броя на картоните. Донякъде то е обусловено и от факта, че участващите отбори бяха с един повече- 16, в сравнение с миналия, когато бяха 15, което прави 30 мача отгоре.

Анализът на Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС показва, че жълтите картони през сезон 2017/2018 г. са били 934 срещу 794 през сезон 2016/2017 г.

Червените картони са с 3 повече. Този шампионат са 58 срещу 55 през миналия.

Отборът, инкасирал най- много картони в първенството е „Спартак” (Плевен) –78 жълти и 4 червени, ОФК „Трявна“ е със 73 жълти и 6 червени картона, „Партизан“ /Червен бряг/- 68 ж. и 4 ч. картона.

Най-малко официални предупреждения са получили играчите на „Кариана“ (Ерден) и „Академик“ (Свищов), съответно 38 и 43, но „студентите“ са инкасирали и шест червени картона, докато първенците на групата не са оставали в намален състав нито веднъж. Без изгонени играчи приключиха първенството още „Мизия- 2005“ и ФК „Севлиево“.

От нашия регион „Янтра“ (Полски Тръмбеш) е с 55 жълти и 3 червени картона, а футболистите на ОФК „Павликени“ са получили 69 жълти и 6 червени картона.

Най- често жълти картони се показват за нечиста игра, около 60% от всички. За оспорване на съдийски решения най- много жълти картони са получили „Спартак“ /Плевен/- 22, „Ботев“ /Луковит/- 20, „Партизан“ /Червен бряг/- 15 и „Янтра“ /П. Тръмбеш/- 14.

70% от червените картони са за втори жълт и за предотвратяване на очевидна голова възможност.

Според дисциплинарния правилник за 20 жълти картона финансовата санкция е 250 лева, а всеки следващ струва на клуба 20 лева.

Пет червени картона пък се санкционират с 500 лева, всеки следващ носи още 50 лева глоба.

В Северозападната Трета лига няма нито един прекратен мач през сезона, а най- голямата глоба е наложена на първенеца „Кариана“ /Ерден/- 1250 лева. Санкцията бе за нанасяне на удар на Стефан Гинчев от „Академик“, след отстраняването му от игра. Удря го зрител на стадиона, при това без да е провокиран от футболиста. Вече бившият треньор на „Спартак“- Емил Велев бе глобен 250 лева, а колегата му от „Вихър“ /Славяново/- Красимир Бислимов- 156 лева за обида на длъжностни лица.

Анализът ще бъде представен днес на предсезонната среща на клубовете от Северозападната Трета лига, на която ще бъде изтеглен жребият за новото първенство. Работният форум ще се проведе във Велико Търново от 11:00 часа в конферентната зала на хотел „Арена“. За всеки от отборите БФС е осигурил по десет марково топки JOMA, с които ще се играят шампионатните мачове. Новите членове на групата са „Локомотив 1927“ (Дряново), „Локомотив“ (Мездра) и „Ком“ (Берковица).

Както и миналия сезон, Великотърновска област ще бъде представена от „Академик“ (Свищов), ОФК „Павликени“ и „Янтра“ (Полски Тръмбеш). Останалите членове на групата са „Севлиево“, „Вихър“ (Славяново), „Бдин 1923“ (Видин), „Първа атомна“ (Козлодуй), „Левски 2007“ (Левски), „Янтра Габрово“ (Габрово), „Спартак“ (Плевен), „Партизан“ (Червен бряг), „Трявна“ и „Ботев“ (Луковит). Първенството стартира на 12 август (неделя) от 18:00 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!