16 четения

Късен гол на Ерик Почански донесе трите точки на „виолетовите“

С гол на Ерик Почански 120 секунди преди да изтече редовното време отборът на „Етър ВТ“ спечели домакинството на „Верея“ с 1:0. След успеха „виолетовите“ посветиха победата на паметта на Трифон Иванов. Легендарният бранител, който в събота щеше да навърши 53 години, бе почетен още в 3-тата минута, когато играта бе спряна и в продължение на минути хората по трибуните, футболистите, щабовете на двата отбора и съдийската бригада аплодираха „железния защитник”.

Срещата изобщо не бе лесна за домакините и пътят им към трите точки не бе постлан с рози. Гостите от Стара Загора играха много организирано, затваряха всички зони в половината си и рядко поглеждаха към вратата на Христо Иванов. Воденият от Иван Колев тим определено бе дошъл за точка, но гоненето изтощи играчите и в последните минути се виждаше явна умора сред тях. Дори при статично положение пред вратата на етърци само трима жълто-сини отидоха да скачат, а седем стояха в централния кръг, където пък нямаше нито един „виолетов“ играч.

Още в 6-ата минута етърци можеха да открият резултата. След късо изпълнение на ъглов удар отдясно топката бе центрирана в наказателното поле, където непокритият Иван Скерлев, обаче стреля неточно с глава.

Секунди по-късно Иван Вълчанов опита от движение да изненада Георги Георгиев, но вратарят без проблеми улови. Натискът на домакините продължи и в 21-вата минута дебютиралият като титуляр Жилсон Варела, бе намерен в наказателното поле, но от неудобна позиция би високо над вратата. След половин час игра старозагорци създадоха първата си голова възможност. Здравко Илиев проби по дясното крило и центрира на втора греда към Антон Огнянов, който с глава насочи кълбото встрани от вратата на Христо Иванов.

Втората част тръгна с удар на Майкъл Тевия от близка дистанция, но вратарят на домакините си бе на мястото. В 65-ата минута Крум Стоянов бе изведен добре отдясно по перфектен начин от Георги Сърмов, но вместо да подаде към свободни съиграчи опита да прокара топката под Георги Георгиев, който я парира. Последва пропуск и на Велко Батрович. Нападателят се възползва от грешка в защитата на „Верея“, навлезе в наказателното поле и стреля силно от движение, но над вратата на „Верея“.

В 87-ата минута влезлият като резерва на Ерик Почански получи топката отдясно в наказателното поле и веднага шутира, но неточно. При следващата атака на великотърновци обаче Почански се реабилитира в пълна степан. Крум Стоянов центрира меко с левия крак, крилото изпревари Иванов и леко отклони с глава топката към мрежата на съперника за 1:0.

„Етър ВТ”: Хр. Иванов, Кр. Стоянов, Василев, Скерлев, Атанасов, Сърмов, Руменов, Вълчанов (70 Пехливанов), Варела, Батрович (83 Боджадж), Ив. Стоянов (70 Почански).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *