martineli

martineli

Комплекс „Полтава“ става търговски център с 3 нива, подземен паркинг и кино

Величко Минев: „Една година ще трае работата по сградата”

 

СОБСТВЕНИКЪТ НА КУЛТОВИЯ КОМПЛЕКС „ПОЛТАВА“ ВЕЛИЧКО МИНЕВ РАЗКРИ ЗА ПРЪВ ПЪТ ПРЕД „БОРБА“ КАКВА ЩЕ Е НОВАТА ВИЗИЯ НА СГРАДАТА, КОЯТО Е ЕМБЛЕМАТИЧНА ЗА ВСИЧКИ ТЪРНОВЦИ. В момента той прави разчистване на част от опасните елементи от фасадата, където до преди години бе киното, в очакване да бъдат изместени елтрасетата на комплекса и да получи същинското строително разрешително, за да обнови изцяло „Полтава“. „Имам точно една година работа, едно от най-важните неща, които ще направя, е подземен паркинг на 3 или даже 4 нива, ако теренът позволява. Смятам, че паркирането в тази градска зона е много важно. В комплекса ще има най-вероятно и киносалони, както и множество известни търговски вериги, с които съм в процес на преговори. Преди да взема сградата, за местата, които сега разчиствам, имаше даже констатации за незаконно строителство“, обясни Минев.

За „Борба“ той даде повече яснота относно цялостната реконструкция на емблематичната за болярския град сграда, както и инвестиционните си намерения за нея, за да се пресекат всякакви спекулации и интерпретации. В момента сградата има разгъната площ от близо 5 хил. кв. метра, но с обновлението и разширението ще стане просторен търговски център, който ще се простира на близо 15 хил. кв. Огромна част от нея ще е подземен паркинг на няколко етажа. Подходът за подземния паркинг ще е от юг.

Минев купи част от комплекса от фирма „Марчело“ на предишния му притежател Марин Маринов преди няколко години и обнови изцяло западната му част. След постигната договорка с останалите съсобственици на комплекса и разработен идеен проект, предстои пълната реконструкция на всички останали части.

ОСВЕН ОГРОМЕН ПОДЗЕМЕН ПАРКИНГ „ПОЛТАВА“ ЩЕ ИМА И МНОЖЕСТВО ДРУГИ ОБЕКТИ С РАЗЛИЧНО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ. Киното е построено през 1974 година по повод 30-годишнината от победата на 9 септември и оттогава по него нищо не е пипано. Съществува голяма вероятност да бъде възроден салонът, който жителите и гостите на града свързват с прекрасни спомени. Три големи хранителни вериги са изявили желание да имат свои обекти тук и в момента Величко Минев води преговори с тях. Обновлението, което предстои, предвижда и разширение на панорамното заведение „Vogue“, както и на култовия ресторант „Щастливеца“, към който ще се добавят няколко VIP зали.

Според запознати строителните норми и силуетът на околните сгради позволяват комплексът да бъде вдигнат и на височина, но това няма да се случи. Нарастване до нивото на сегашните нива от изток е предвидено само от юг, гласи още идейният проект. Ще бъде спазена абсолютно цялата характерна застройка на района и амфитеатралното разположение. Величко Минев е едно от знаковите имена в местния бизнес. Той е водещ месопреработвател с компанията си „Елит Мес-Минев“, занимава се и със строителство. В непосредствена близост Минев завърши и един от най-красивите хотели в региона, разположен на ул. „Хаджи Димитър”. Той има и друг хотел, до полицията във В. Търново, а неотдавна купи и друг култов обект – хотел „Етър“.

Стилян НАЙДЕНОВ

loading...

Един коментар за “Комплекс „Полтава“ става търговски център с 3 нива, подземен паркинг и кино

  • 13.08.2019 в 11:41
    Permalink

    След като Иван Спирдонов го съсипа. Чудя се за колко го е продал. Говори се за 500 000 евро.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *