ВРЕМЕТО: Остава нестабилно, предимно облачно и с ежедневни превалявания

През нощта ще преобладава време със значителна облачност и на места ще превали дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа слаб вятър, предимно от северната четвърт, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 18 и 21. За В. Търново се очаква минимална температура около 20 гр. През деня ще преобладава време със значителна облачност, на места с превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от северната четвърт, на моменти ще бъде тихо. Максималните температури ще бъдат между 27 и 30. За В. Търново се очаква максимална температура около 28 гр. Атмосферното налягане бавно ще се повишава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 39.9 гр. през 1985 г., а най-ниската измерена минимална температура е 10.2 през 1984 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 08 минути и ще залезе в 20 часа и 39 минути. Фаза на Луната: три денонощия след пълнолуние.

До четвъртък преди около обяд ще преобладава време с променлива облачност, с временни увеличения до значителна. След обяд ще има значителна облачност и на места ще превалява дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа слаб вятър от север-североизток, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 18 и 21, максималните ще бъдат между 27 и 30, в крайните северозападни райони на Северна България до 30 – 33. През втората половина от периода – от петък до понеделник, ще преобладава време с променлива облачност. Късно след обяд и вечерта на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър от север-североизток, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 18 и 21, максималните ще бъдат между 29 и 32.

Над западните и централните части на Стара планина от вторник до четвъртък ще преобладава време със значителна облачност и на места ще превалява дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа слаб вятър, предимно от северната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 19 – 20. От петък до понеделник ще преобладава време със променлива до значителна облачност, след обяд на отделни места са възможни слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 19 – 21. Температурите на 2000 м през целия период ще бъдат с около 5 – 6 гр. по-ниски от тези на 1200 м.

 

НИМХ – Филиал Плевен

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *