84 четения

Възпитаничка на ПМГ „Васил Друмев“ е първата приета фармация в Софийския университет

ПЪРВА СРЕД ЖЕНИТЕ В КЛАСИРАНЕТО ЗА ОБУЧЕНИЕ ПО ФАРМАЦИЯ В СОФИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ Е РАЛИЦА ЗЛАТАНОВА, която от 3-годишна живее в Лясковец. След седми клас влиза в ПМГ „Васил Друмев“ в старата столица с желанието да изучава химия, тъй като това била любимата й училищна дисциплина.

Избрала биологическа паралелка, където засиленото изучаване на химията върви ръка за ръка с биологията. Попаднала на учителката Виолета Константинова, която дала най-доброто от себе си за подготовката на 19-годишното момиче. През годините взела участие и се класирала на челни места в многобройни състезания по химия, откъдето дошла и оценката й за кандидатстване в Софийския университет. Изкарала 6.00 на национално състезание, от което си тръгнала с бронзов медал.

„Изкарах 6.00 на кандидатстудентския изпит по биология, така балът ми стана максималният – 36. Класирането първа направи учителките и родителите ми много горди“, заяви Ралица.

„Аз обаче не се отказвам от чистата химия и дори планирам да се запиша на допълнителни курсове в университета, които ми дават право да посещавам лекциите на студентите по химия“, увери Ралица.

Освен химия възпитаничката на ПМГ има слабост и към астрономията. Обожава да чете за планетите, съзвездията и космоса. Ралица има афинитет към литературата и в свободното си време пише стихове. За последния й рожден ден приятелите я изненадали приятно с издаването на книга, включваща всички нейни творби.

Галина ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “Възпитаничка на ПМГ „Васил Друмев“ е първата приета фармация в Софийския университет

  • 01.08.2018 в 22:34
    Permalink

    Ралица е едно невероятно момиче! Знаеше, че пиша и имам издадена стихосбирка и сподели с мен няколко от своите стихове…наистина невероятни! Тя е търсеща душа, дишаща, издишваща енергия, която заразява със космическа светлина! Радвам се, че я познавам!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *