ВРЕМЕТО: Относително стабилизиране до вторник, сряда и четвъртък отново валежи

През нощта ще преобладава време с незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 17 и 20. За В. Търново се очаква минимална температура около 17 гр. Сутринта ще преобладава време с незначителна облачност до ясно. През по-голямата част от деня ще има променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 28 и 31. За В. Търново се очаква максимална температура около 30 гр. Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 37.8 гр. през 2009 г., а най-ниската измерена минимална температура е 8.6 през 1989 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 11 минути и ще залезе в 20 часа и 35 минути. Фаза на Луната: шест денонощия след пълнолуние.

До вторник ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. От петък до неделя ще духа слаб до умерен вятър от североизток. В понеделник и вторник ще бъде почти тихо. Минималните температури от събота до вторник ще бъдат между 15 и 18. Максималните ще бъдат между 29 и 32. В сряда и четвъртък ще преобладава време със значителна облачност и на места ще превали дъжд. Очакват се и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Температурите ще се задържат без съществени изменения спрямо предните дни – минималните ще бъдат между 18 и 21, максималните ще бъдат между 27 и 30.

Над западните и централните части на Стара планина от петък до вторник ще преобладава време с променлива облачност, след обяд на само на отделни места са възможни слаби превалявания от дъжд. В петък ще духа слаб до умерен вятър от североизток. От събота до вторник ще духа слаб вятър, предимно от източната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 19 – 21. В сряда и четвъртък ще преобладава време със значителна облачност, на места с превалявания от дъжд. Очакват се и гръмотевици. Ще духа слаб вятър, предимно от север-североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 20 гр. Температурите на 2000 м през целия период ще бъдат с около 5 – 6 гр. по-ниски от тези на 1200 м.

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *