Новини

С пищно тържество в Елена закриха Детската лятна академия

С ВЪЛНУВАЩО ТЪРЖЕСТВО НА ГРАДСКИЯ СТАДИОН В ЕЛЕНА БЕ ЗАКРИТА ВТОРАТА ДЕТСКА ЛЯТНА АКАДЕМИЯ. Включени в разнообразни занимания, близо 200 деца от селата Майско, Константин, Каменари и Беброво и от Елена в продължение на два месеца се обучаваха, спортуваха, играха и се забавляваха. В поздравлението си към тях кметът инж. Дилян Млъзев подчерта, че лятната академия се налага като успешна форма за работа през ваканцията с децата от селата, за което безспорна заслуга имат кметствата и читалищата по места, здравните медиатори и обществените възпитатели. Безрезервна подкрепа и съдействие оказват от Районното управление на МВР и противопожарната районна служба, а също и от oарителско сдружение „Свети Иван Рилски“, чийто председател Благовеста Факирова бе гост на тържественото закриване.

На тържественото закриване всички имаха възможност да се убедят в отличните резултати от съвместната работа на институциите. Най-близо до децата бяха възпитателите, които ги придружаваха и до Елена за заниманията им в Центъра за творчество, превенция и спорт – Таня Станева и Гюлтен Гьочева от Беброво, Айтен Исмаилова и Илка Христова от Константин, Стефка Иванова от Каменари, Красимира Стойкова и Мирослав Маринов от Майско.

Програмата на тържественото закриване мина под надслов „Аз обичам родното“ и започна с изпълнение от всички участници на песента „Хубава си, моя горо“. Преди да стартират състезанията, деца представиха своите родни села Константин, Майско, Беброво и Каменари. Мален и Айсун от Беброво, Ванеса, Аделина, Гюлбеас и Теменужка от Майско, Сава от Каменари и Джемиле от Константин се включиха в рецитал със стихотворения за родината.

Състезанието „Раница за бедствие“ показа наученото от заниманията на децата с приятелите им огнеборци. В края на лятната академия малчуганите могат да стрелят с въздушна пушка, да управляват майсторски и безопасно велосипеди, отлично познават пътните знаци и умеят да танцуват хора и ръченица. Затова на финала имаше и фолклорно надиграване. Максун и Антоанета от Константин бяха най-добри на ръченицата. Почти не им отстъпваха Красимир и Преслава от Каменари. Трето място спечелиха Бистра и Гюлбиаз от Майско. Най-малките участници в надпреварата – Мария и Рая от Константин, получиха поощрителни награди.

За отличното си участие в Детска лятна академия 2018 за всички млади хора имаше комплект учебни помагала и почерпка, осигурени от местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *