Спорт

За трета година Полски Тръмбеш събра параолимпийците на страната на турнир

ЗА ТРЕТО ПОРЕДНО ЛЯТО ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ СТАНА ДОМАКИН НА ТУРНИР за параолимпийци от цялата страна. В края на юли общината и Българската параолимпийска асоциация със съдействието местния център за рехабилитация „Аз мога” организираха състезания по тенис на маса, плуване, вдигане на тежести и петанк. В надпреварата се включиха отбори от цяла България – НСА София, Севлиево, Пловдив, Сливен, Варна, Бургас, Ямбол и Полски Тръмбеш.

За провеждане на състезанията бяха дошли Илия Лалов – председател на Българската параолимпийска асоциация, главният секретар на организацията Снежана Латева и проф. Стефан Стойков – ръководител на катедра „Лека атлетика” в Национална спортна академия.

В състезанието по петанк взеха участие 7 отбора. Домакините се представиха много добре и заслужено грабнаха купата за отборното класиране.

Първо място в състезанието по плуване свободен стил взе Стефка Костова от София, а сред мъжете в същата дисциплина Мариян Маринов от Варна. Той стана първи и на бруст.

Комплексно класиране в състезанието по плуване спечелиха варненци, втори станаха столичани, а трети –Полски Тръмбеш. В състезанието по вдигане на тежести първа е Иванка Колева от София, а сред мъжете Христо Иванов от клуб „Джавелин“.

Състезанието по тенис на маса се проведе в 10 групи. В групите се включиха участници от всички клубове. Бяха излъчени победители във всяка от десетте групи.

Класираните на първо, второ и трето място във всички спортове получиха медали, а за отборните класирания бяха връчени купи. От Българската параолимпийска асоциация връчиха на кмета на община Полски Тръмбеш специално изработен плакет за изключително добрата организация на състезанията. От асоциацията благодариха на Георги Чакъров за любезното домакинство за трета поредна година и изразиха удовлетворението си от базата и спортните съоръжения в град Полски Тръмбеш, които отговарят напълно на изискванията за провеждане на параолимпийски игри.

Организаторите благодариха и на Георги Трифонов и неговата съпруга Виолета от център „Аз мога” за съдействието при организацията на турнира и за това, че с много усилия и желание продължават да създават условия за тренировки на параолимпийци и хора с увреждания.

Н. ГЕОРГИЕВА

Сн. личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *