Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

До края на седмицата предимно слънчево и доста топло, само в сряда с вероятност за превалявания

През нощта ще преобладава време с незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб вятър без определена посока. Минималните температури ще бъдат между 18 и 22. За В. Търново се очаква минимална температура около 19 гр. През деня ще преобладава време с незначителна облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от изток. Максималните температури ще бъдат между 29 и 33. За В. Търново се очаква максимална температура около 32 гр. Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 40.6 гр. през 2012 г., а най-ниската измерена минимална температура е 9.2 през 1964 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 15 минути и ще залезе в 20 часа и 30 минути. Фаза на Луната: след последна четвърт преди новолуние.

В сряда ще има временни увеличения на облачността с вероятност на отделни места да превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 18 и 21, а максималните между 28 и 32. От четвъртък до края на периода ще преобладава време с незначителна облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 18 и 21, а максималните между 30 и 33.

Над западните и централните части на Стара планина във вторник ще преобладава време с променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. В сряда облачността постепенно ще се увеличи до значителна и на отделни места е възможно да превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. От четвъртък до края на периода ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат между 17 и 20. Температурите на 2000 м през целия период ще бъдат с около 5 – 6 гр. по-ниски от тези на 1200 м.

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Ирина Ангелова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *