52 четения

InstaQueen Ивомила Петкова ще съчетава софтуерното инженерство с професионално моделство

Победителката в първия сезон на риалити предаването InstaQueen Ивомила Петкова от Велико Търново само за два месеца се превърна в разпознаваемо лице и в момента се готви да поеме по пътя на професионалното моделство. През септември тя се мести от старата столица в София, където започва следването си по софтуерно инженерство и работа с агенцията на Жени Калканджиева – „Визаж“. Пред „Борба“ Ивомила сподели емоциите и вълненията си след преживяното и очакванията си за това, което й предстои.

„Тази победа ще преосмисли живота ми. Със сигурност бих повторила участието си. Това за мен беше нещо незабравимо“, казва младата жена.

Споделя, че по време на предаването всички изпитания, камери и ожесточена конкуренция са й действали плашещо не защото не била амбицирана и сигурна в себе си, а по простата причина, че за първи път се сблъсква с реалността на професионалното моделство.

„Срещнах известни личности, които съм виждала само по телевизията и това е уникално чувство. А на Мегз се възхищавам отдавна. Днес ме спират непознати хора за автограф, искат да се снимаме, желаят ми успех. Особено по-малките момичета и въобще децата. Сега осъзнавам, че това не е просто победа, а и голяма отговорност, защото аз трябва да бъда пример, на който да подражават не само като визия. Много трябва да внимавам как се държа и какво говоря“, размишлява търновката.

Преди няколко дни тя дефилира на модно ревю в Слънчев бряг, където представяха колекцията бански костюми на Николета Лозанова. Още много такива ангажименти й предстоят, а от „Визаж“ очакват пристигането й в столицата, тъй като в момента разстоянието възпрепятства реализирането на професионални участия. Пребиваването извън София й обаче не пречи Ивомила да рекламира продукти в личния си Instagram профил. Поканите към нея да се снима с различни артикули идват една след друга – като последно представи електронно наргиле с вкус на ягода. Веднага обаче се намесиха критици. 19-годишната болярка казва, че това й подействало като лакмус на общественото мнение и осъзнала още повече колко трябва да внимава занапред. Категорична е, че не би рекламирала алкохол и цигари, още повече че тя самата не ги употребява.

Отхвърля и диетите, като твърди, че си позволява да похапва всичко. „Пия много вода. В края на месеца пък започвам сериозно да ходя на фитнес“, увери тя.

Макар да започва трудно следване по софтуерно инженерство, твърди, че не си представя живота зад компютър. Решена е да завърши успешно университета, защото осъзнава, че известността е променлива константа и иска да има зад гърба си сериозна професия. Категорична е, че животът във Велико Търново несъмнено ще й липсва, още повече че доскоро Ивомила бе сред доброволците в МБЧК в старата. „Винаги съм била съпричастна към човешките страдания, особено когато са вследствие на природни явления. Тогава хората сме толкова безсилни. Трябва да си оказваме помощ, защото така се проявява човешкото в нас. Доставя ми удоволствие да помагам и да се чувствам значима“, казва момичето.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *