Новини

Малчугани от детска занималня във В. Търново гостуваха в Областната дирекция на МВР

Деца от детска занималня във В. Търново и техните възпитатели посетиха днес ОДМВР – В. Търново. Гостите видяха отблизо оборудването в полицейски патрулен автомобил, но не успяха дълго да му се радват, тъй като екипът бе изпратен на сигнал. Кратката среща със служителите от Пътна полиция бе компенсирана от появата на четириногите им колеги и техните водачи. В началото децата ги гледаха доста плахо, но след като се увериха колко добре са обучени и дисциплинирани не искаха да ги пуснат да си тръгнат.
Особен интерес у малчуганите предизвикаха униформите и оборудването на служителите от звено „Специализирани полицейски сили“ при ОДМВР – В. Търново. Момичета и момчета масово изявиха желание да им бъдат поставени белезници и искрено се забавляваха, когато успяваха да се освободят от тях, без да е необходимо отключването им с ключ. Докато разглеждаха с нескрит интерес оръжията и щитовете им имаха възможността да видят довеждането на арестант за разпит и бяха изключително впечатлени от появата на човек с поставени не на шега белезници.
В края на гостуването си децата се запознаха и със служителите в дежурната част, където се получават сигналите и от където се насочват екипите по конкретните сигнали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *