Около 80 свободни места за учители в областта

ОКОЛО 80 СА СВОБОДНИТЕ МЕСТА ЗА УЧИТЕЛИ В УЧИЛИЩАТА В ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Всички незаети позиции вече са качени в сайта на Регионалното управление на образованието и срокът за подаване на документите тече, като повечето от училищата приемат заявления до началото на септември.

Начални учители и учители по чужди езици се търсят най-много, показва справката на Регионалното управление на образованието. 15 са свободните работни места за учители в началния етап на образованието, като тук са нужни и възпитатели. На училищата са нужни и 15 учители по чужди езици. Най-търсени остават специалистите по английски език – осем са свободните позиции за тях, но директорите на учебни заведения са пуснали обяви, че им трябват и преподаватели по испански, руски, френски и немски.

В четири училища търсят логопеди и психолози, а в три има свободни места и за помощник-директори. Такива обяви са пуснали ОУ „Св. П. Евтимий“ във Велико Търново, СУ „Вичо Грънчаров“ в Горна Оряховица и Свищовската търговска гимназия.

За началото на новата учебна година трябват още учители по български език и литература, по природни науки, по математика, информатика, както и учители по физкултура, музика и рисуване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *