„Академик“ и ОФК „Павликени“ привлякоха млади футболисти, „Янтра“ запази състава и надгради с горнооряховчани

СЪС СЕРИОЗНО ОБНОВЕН ОТБОР СТАРТИРА „АКАДЕМИК“ в новото първенство на Северозападната Трета лига. На практика от миналогодишния състав останаха само шестима футболисти. Това са Пламен Ангелов, Лило Маринов, Петър Петров, Кристиян Иванов, Габриел Томов и Пламен Иванов.

Осем са новите попълнения. За „студентите“ ще играят седем състезатели, минали през школите на „Спартак“ (Плевен) и „Дунав“ (Русе). Новите попълнения са Теодор Коларов – защитник, Цветелин Иванов, Костадин Цветанов и Павел Петков – халфове, Георги Горанов, Сонер Хюсеин и Благовест Ленков – нападатели. В тима от Свищов се завърна вратарят Иван Христов, който през миналия сезон бе в габровския „Янтра“. Старши треньорът Евгени Маринов привлича в групата от 16 футболисти и собствените юноши Беркан Реджеб и Георги Йорданов.

„Определено ще сме най-младият отбор в групата. Моето желание обаче е да работим с млади състезатели, на които да помогнем да преодолеят адаптацията в мъжкия футбол и да се реализират впоследствие в професионални клубове. От предишния състав двама играчи вече са в „Б“ група. Теодор Таушанов премина в ОФК „Поморие“, вратарят Павел Колев е в „Ботев“ (Гълъбово). Целта в първенството е ясна – хората в Свищов да се доволни от играта ни и да идват с удоволствие на стадиона. Що се отнася до класирането, колкото сме по-напред, толкова по-добре“, коментира Евгени Маринов.

С ПЕТИМА ФУТБОЛИСТИ СЕ РАЗДЕЛИ ОФК „ПАВЛИКЕНИ“ през лятната подготовка. От тима си тръгнаха Красен Трифонов, Йордан Петев, преминали в горнооряховския „Локомотив“, Георги Георгиев, Николай Иванов и Белослав Чешмеджиев.

Новите имена в селекцията на старши треньора Димитър Тодоров са Момчил Савов, Ивайло Велчев и Марин Пендов. Любопитно е, че и тримата са юноши на „железничарите“ от Горна Оряховица. От великотърновската школа са привлечени Мартин Иванов и Ивелин Атанасов. Това на практика означава, че и Тодоров залага на младостта в състава си. Оттук и целите – утвърждаване в групата и място в десетката, категоричен е опитният треньор.

ВТОРИЯ СИ СЕЗОН В СЕВЕРОЗАПАДНАТА ТРЕТА ЛИГА ПОДХВАЩА „ЯНТРА“. През лятната пауза в Полски Тръмбеш не бяха особено активни по отношение на трансферите. Тимът се раздели само с Любо Генчев, който замина за Англия, но предвид важната му роля през пролетния полусезон ще е трудно да се компенсира отсъствието му.

Новите имена са бившият халф на свищовския „Академик“ Красен Каравелов и носилите екипа на горнооряховското „Локо“ Красимир Гавазов и Георги Маминов.

Сериозен проблем за играещия треньор на „Янтра“ Калоян Илиев е намирането на втори вратар, който да пази при отсъствие на Радослав Рашков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.