Вилнюс предлага туристически оргазъм на чуждестранните посетители | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Вилнюс предлага туристически оргазъм на чуждестранните посетители

Публикувана на: 09.08.2018г. 232 прегледа

Столицата на Литва започна днес рекламна кампания под формата на обещание за туристически оргазъм, като представи града като „G-точката на Европа“, предаде Франс прес. Правителството искаше да забави тази инициатива до есента, след посещението на папа Франциск, но създателите й не се съгласиха.
Плакати, които трябва да се появят по улиците на Берлин и Лондон, представят млада жена, от която се вижда най-вече гъстата червеникаво-рижава коса. Тя видимо трепери и конвулсивно стиска в ръката си картата на Европа на мястото, където се намира Литва.
Текстът на английски гласи „Никой не знае къде е, но когато го намерите, е удивително“, като се добавя с големи букви: „Вилнюс, G-точката на Европа“.
Агенцията за развитие на туризма в града Гоу Вилнюс (Go Vilnius) обясни, че кампанията е насоченa към хора на възрaст между 18 и 35 години. Плакатът трябва да се появи и в основните социални мрежи.
Президентът на литовската епископска конференция архиепископ Гинтарас Грусас критикува инициативата, като наблегна на това, че тя „потенциално подсилва образа на Вилнюс като град на секс-туризъм и експлоатира женската сексуалност“.
Литва е предимно католическа страна и правителството поиска от кметството на Вилнюс да отложи кампанията за след посещението на папата, което е предвидено за края на септември. Организаторите обаче отказаха.
„Тези, които се ядосват, само показват, че кампанията действа, защото за нея се говори и провокира дебат“, каза пред Франс прес един от създателите й Юргис Раманаускас.
Интернет кампанията трябва да продължи един месец. Плакатите по германските и английските улици ще останат за една седмица.

Източник: БТА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!