40 четения

Отпуснаха 2 млн. лв. за нова пътна връзка между три търновски квартала

Правителството даде пари за пряк път край газстанцията в „Зона В“

 

С ПОСТАНОВЛЕНИЕ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ СЕ ДАВАТ 2 МЛН. ЛВ. ЗА ПРЯК ПЪТ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, който ще облекчи много трафика в града и ще спести на хиляди хора обиколни маршрути, информираха от кметството. Всеки момент в „Държавен вестник“ ще бъде обнародвано решението за средствата. Трасето от Търговския парк, минаващо край газстанцията в кв. „Зона В“ и пътния възел до Дома за възрастни се чакаше повече от 30 години. Ежегодно пари за него се предвиждаха в инвестиционната програма на общината, но средства така и не оставаха, докато не се намеси правителството. За направата на отсечката е настоял лично кметът Даниел Панов. Пътят ще поеме голяма част от автомобилите, които минават от и към двата най-големи квартала „Зона В“ и „Бузлуджа“ и центъра. За да стигнат бързо, в момента те обикалят по 4 – 5 км обход през периферните трасета към жилищните райони.

НОВОТО ТРАСЕ ЩЕ ЗАПОЧВА ОТ УЛИЦА „СТОЯН КОЛЕДАРОВ“ И ЩЕ ДОСТИГА ДО КРЪГОВОТО КРЪСТОВИЩЕ КРАЙ ДОМА ЗА ВЪЗРАСТНИ ХОРА „ВЕНЕТА БОТЕВА“. По този начин се създава още една възможност за влизане и излизане както от големия жилищен комплекс, така и от съседния квартал „Зона В“. В момента по същия маршрут в поляните е проправен от преминаващи черен път, а серия от публикации на „Борба“ по темата показваха неволите на пътуващите. Заради този път има над 10 подписки в общината. Освен настилка и тротоари бъдещото трасе, което трябва да бъде завършено най-късно догодина, ще бъде изцяло осветено и ще се оформят джобове за паркиране и контейнери, както и отводнителна система.

Стилян НАЙДЕНОВ

 

6 коментара за “Отпуснаха 2 млн. лв. за нова пътна връзка между три търновски квартала

 • 08.08.2018 в 11:23
  Permalink

  Ама айде де, ние трудовите жители на Пишмана от кога го чакаме този път.

  Отговор
 • 08.08.2018 в 18:25
  Permalink

  О, нещо което трябвало да стане до сега, щяло да стане и се афишира…Ами, като има балъци ще има и тарикати бе..

  Отговор
 • 08.08.2018 в 18:28
  Permalink

  Нещо което трябвало да стане ооотдаавна, щяло да стане сега… Като има балъци, ще има и тарикати бе..

  Отговор
 • 08.08.2018 в 22:46
  Permalink

  Преди месеци писахте, че тази отсечка ще струва 800 000 лв. Днес вече е 2 000 000 лв. Кое е вярното? А дали изобщо ще се случи? Утре може да стане и 3 милиона! Или вашата медия е абсолютно некомпетентна, неинформирана, напълно аматьорска и платена, или просто си запълвате редовете в изданието?

  Отговор
 • 09.08.2018 в 16:17
  Permalink

  За 200 метра отсечка и оформяне на две кръстовища 2 млн лв. Браво на проектантите добре са успели да направят проекта.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!