Угасна надеждата за денонощна аптека в Горна Оряховица | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Угасна надеждата за денонощна аптека в Горна Оряховица

Публикувана на: 10.08.2018г. 3027 прегледа

Липсата на денонощна аптека винаги е създавала затруднения и проблеми на жителите на Горна Оряховица и хората от околните села. Преди 2 години темата бе обсъждана в местния парламент в железничарския град и бяха набелязани два варианта за изход от ситуацията – създаване на дрогерия с 24-часово работно време към МБАЛ „Св. Иван Рилски“ или закупуване на вендинг машина за лекарства на стойност 25 000 лв. И двете идеи обаче не бяха реализирани.

„Бяхме осигурили средства за обособяването на дрогерия към болницата. Оказа се, че това може да се реализира само след утвърдителен отговор от Регионалната здравна инспекция.Те не одобриха молбата ни“, обясни инж. Добрев. Той обясни, че са проведени преговори с редица фармацевтични фирми, които да стопанисват общинско помещение в града, което да работи като денонощна аптека. Никой обаче не проявил интерес към идеята, защото отчитали загуба.

„По отношение на набавянето на автомат за лекарства нещата са сходни. Отново трябваше да получим одобрение от Регионалната здравна инспекция, но оттам не ни дадоха зелена светлина“, заяви кметът.

Галина ГЕОРГИЕВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!