Правителството отпусна близо 700 хил. лв. за изкуствен футболен терен във В. Търново | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Правителството отпусна близо 700 хил. лв. за изкуствен футболен терен във В. Търново

Публикувана на: 10.08.2018г. 960 прегледа

Близо 7000 000 лева отпусна Министерският съвет за изграждането на футболен терен с изкуствено покритие до Спортното училище във Велико Търново. Новината съобщи кметът на старата столица Даниел Панов. Новото игрище ще облекчи значително учебно-тренировъчния процес на учениците в Спортното училище, трениращи футбол, както и на всички деца, занимаващи се организирано с този спорт. Средствата са отпуснати с постановление на Министерския съвет след заседанието му на 1 август след разговори между кмета на старата столица Даниел Панов и представители на изпълнителната власт.

Теренът ще бъде със стандартни размери – 105/68 метра, с ограда от плетена мрежа с височина 6 метра. Предвижда се също изграждане на дренажна система, както и на обходна алея около терена.

„Благодаря на правителството за подкрепата, която оказва както за Велико Търново, така и за много други български общини. Осигурените от републиканския бюджет средства са за дейности, от които хората имат реална потребност. Благодаря и на народния представител от Великотърновски регион и председател на най-голямата парламентарна група Цветан Цветанов, който съдейства за осигуряването на финансиране”, коментира кметът на старата столица Даниел Панов.

loading...

Коментари за "Правителството отпусна близо 700 хил. лв. за изкуствен футболен терен във В. Търново"

  • 10.08.2018 в 13:21

    Извинете !!! Скъсахте де да отпускате пари за стадиони и детски площадки ,а улиците на решето и треволаци по метър на кръстовищата трудно се вижда идва ли кола от среща. Няма ли орган , който да поддържа пътната мрежа. Отидете и се поучете от Кмета на Велчево как той може дасе справи с проблема , а Присово на разклона не се вижда дали идва кола или не и до язовира.

    Отговор
  • 12.08.2018 в 19:05

    Моето уважение към господина, но този стадион е обещан от години и ако не беше тичането и мероприятията на на много хора едва ли този терен щеше за започне да се възстановява.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!