НВУ започна втори прием за курсанти и студенти | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

НВУ започна втори прием за курсанти и студенти

Публикувана на: 10.08.2018г. 891 прегледа

НАЦИОНАЛНИЯТ ВОЕНЕН УНИВЕРСИТЕТ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ОБЯВИ ВТОРИ ПРИЕМ НА КУРСАНТИ, за да бъдат попълнени местата по държавна поръчка. Вузът получи 224 бройки, от които след първия прием са попълнени около 70%, но все още има 60 свободни места за курсанти.

От 20 август до 7 септември се приемат документите за участие в конкурсите. Конкурсните изпити, тестове и прегледи ще се проведат в периода от 10 до 14 септември.

Новоприетите първокурсници ще се обучават в специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво” по общо седем специализации. Сред тях са „Войски за ядрена, химична и биологична защита и екология“, „Полева артилерия“, „Противовъздушна отбрана на войските“, „Артилерийско инструментално разузнаване“, „Зенитно-ракетни войски“, „Радиотехнически войски“ и „Летец пилот“.

Продължава приемът и на студенти, където има само 30 свободни места. Във факултет „Общовойскови“ във Велико Търново има една непопълнена бройка за задочната форма на обучение в специалност „Защита на населението и инфраструктурата“ и две в редовната форма за „Индустриален мениджмънт”. Факултет „Авиационен” в Долна Митрополия може да приеме двама студенти за „Авиационна техника и технологии” в редовно обучение. Най-много свободни места има във факултета в Шумен, които са основно в специалностите „Комуникационна техника и технологии”, „Компютърни системи и технологии” в двете форми на обучение и задочно за „Компютърни технологии за проектиране”.

loading...

Коментари за "НВУ започна втори прием за курсанти и студенти"

  • 10.08.2018 в 13:20

    И трети прием да започне – все тая. С тия мизерни заплати на военните няма как да привлекат младите хора в армията.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!