Танцьори от Горна Оряховица танцуваха на плажа в Римини | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Танцьори от Горна Оряховица танцуваха на плажа в Римини

Публикувана на: 10.08.2018г. 3353 прегледа

ГОРНООРЯХОВСКИ ТАНЦЬОРИ ОТ ФОРМАЦИЯ „СИДЕР ВОЙВОДА“ И КЛУБА ЗА НАРОДНИ ТАНЦИ „ФОЛКЛОРНА БРОЕНИЦА“ СЪБРАХА ОЧИТЕ НА ПОЧИВАЩИТЕ НА ПЛАЖА В РИМИНИ С ИМПРОВИЗИРАНО БЪЛГАРСКО ХОРО. Двата състава пътуваха до Римини, Венеция и Милано на турне и в продължение на осем дни са омагьосвали италианците и гостите на страната с родните ритми.

Освен на сцените в трите града българите се разтанцували и на брега на Адриатическата ривиера. Танцьорите ходили сутрин на плажа, за да се раздвижат, и веднъж поискали да им пуснат хоро. Хорото обаче веднага събрало публика и родните танцьори не спрели да танцуват близо час.

„Даже клипче си направихме и го пуснахме в мрежата. Като гледам как го споделят хората и му се радват, предизвикали сме интерес не само сред българите, които срещнахме в Римини, а и сред туристите, които бяха от различни националности“, разказва Николай Корчев, който танцува и дори ръководи свой състав. Той самият повел хорото по бански.

„Сидер войвода“ и „Фолклорна броеница“ са пътували до Италия за участие в международния фестивал Moonlight, където горнооряховчани са представили танци по хореография на Иван Иванов, председател на читалище „Братя Грънчарови 2002“.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!