СЕДМИЧНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО: Слънчево и горещо, възможни заоблачавания днес и в четвъртък | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

СЕДМИЧНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО: Слънчево и горещо, възможни заоблачавания днес и в четвъртък

Публикувана на: 10.08.2018г. 547 прегледа

През нощта ще преобладава време с незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 16 и 20. За В. Търново се очаква минимална температура около 16 гр. През деня ще преобладава предимно слънчево време, като на места са възможни временни увеличения на облачността. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 29 и 33. За В. Търново се очаква максимална температура около 29 гр. Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 39.1 през 2001 г., а най-ниската измерена минимална температура е 9.2 през 1976 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 18 минути и ще залезе в 20 часа и 26 минути. Фаза на Луната: след последна четвърт преди новолуние.

До края на периода ще преобладава време с незначителна облачност, като в петък и събота има вероятност да се увеличи до променлива. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, а от понеделник до края на периода от изток-югоизток. В петък и събота дневният ход на температурите ще се понижи с 1 до 2 гр. и от неделя отново ще се повишават, като за повечето дни минималните температури ще бъдат между 17 и 20, максималните между 29 и 34. В четвъртък облачността ще се увеличи до значителна и на отделни места се очаква да превали и прегърми.

Над западните и централните части на Стара планина ще преобладава време с незначителна облачност, като в петък и събота има вероятност да се увеличи до променлива. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, а от понеделник до края на периода от изток-югоизток. В четвъртък и над планинските райони облачността ще се увеличи до значителна и на отделни места е възможно да превали и прегърми. Максималните температури на 1200 м ще бъдат между 15 и 19, като в петък и събота дневният им ход ще се понижи, и от неделя отново ще се повишават. Температурите на 2000 м през целия период ще бъдат с около 5 – 6 гр. по-ниски от тези на 1200 м.

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Ирина Ангелова

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!