11 четения

12 арбанашки ловци гръмнаха 11 пъдпъдъка

12 ловци от дружината в Арбанаси в събота откриха новия ловен сезон със стрелба по прелетен дивеч. Те отчетоха 11 пъдпъдъка и няколко гривяка и гургулици. Опасенията са, че този сезон няма да бъде много добър за любителите на птичия лов. Заради високите температури са се излюпили малко пъдпъдъци, а в землището на селото няма слънчогледи, затова и гургулиците не са много.

След ловния излет, който започна рано сутринта, ловците се събраха накрая на селото, до чешмата с изворна вода, където имат свое специално място на сбирки. Сред тях беше Васил Владов, който има един от най-точните мерници в дружината, и на турнира по ловна стрелба, организиран от ЛРС във Велико Търново, зае първо място, Илия Клинчев, който през отминалия ловен сезон отстреля голям глиган, чиито глиги спечелиха златен медал, новите ловци Грета Ганева и Александър Начев, от които беше печеното агне и агнешката дроб сарма. На трапезата не липсваха и домашната ракия, бирата, виното. А ловецът Димитър Евтимов беше осигурил рибата и всички опитаха рибената чорба и печения толстолоб.

Веселието продължи до късно. А на другия ден мераклиите да стрелят по пъдпъдъци, гривяци и гургулици отново нарамиха пушките и поведоха кучетата си.

Милка ДЕНЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!