Сдружение "Рисувай с нас" организира в Свищов летния фестивал "Реката" 2018 | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Сдружение „Рисувай с нас“ организира в Свищов летния фестивал „Реката“ 2018

Публикувана на: 13.08.2018г. 481 прегледа

От 24 до 26 август 2018 г. сдружение „Рисувай с нас“ организира за трета поредна година културния фестивал за малки и големи „Реката“ в Свищов. Тази година темата е посветена на природата и цветята, а целта на организаторите е да превърнат това издание в едно вълнуващо преживяване с много музика и забавления за малки и големи. В трите фестивални дни крайдунавският град ще се превърне в пъстра палитра от забавни инициативи, а ново в третото издание на фестивала са образователните и музикални работилници, които ще увлекат малки и големи в света на природата, фотографията, музиката и изкуствата: „Ще имате възможност да готвите с професионален шеф, a последната фестивална вечер големите могат да прекарат в релаксираща атмосфера с вино и тапас. За първи път ще представим и фотоизложба на открито, а културно-историческите места в града ще отворят врати за посетителите на фестивала, където освен богатата информация ще открият и любопитни забавления за деца“, информират още от сдружение „Рисувай с нас“. Другата новост са и различните локации, в които тематично са разпределени приложните изкуства, занаятите и игрите.

За първи път има програма и на румънски език, а плакатите ще бъдат разлепени в съседния румънски град Зимнич, който се намира от другата страна на река Дунав. С това амбициозно начинание организаторите дават сериозна заявка да превърнат летния културен фестивал „Реката“ в международен.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *