35 четения

Фестивал на хвърчилата край Шабленския фар приканва деца и възрастни да полетят с мечтите си

Фестивал на хвърчилата приканва всички, които търсят усещане за безграничност, да полетят с мечтите си в края на лятото, съобщават от Зеления образователен център в Шабла, който организира празника. Осмото издание на форума, посветен на хората и птиците в Приморска Добруджа, отново избира местността „Малкото море“, южно от Шабленския фар, за демонстрации на оригинални и атрактивни модели хвърчила. На 22 септември там ще отворят врати арт работилници за изработка на малки летателни апарати. Деца и възрастни ще могат да опитат да направят и сувенири и апликации от естествени материали.
В съпътстващата програма на фестивала любителите на природата ще могат да се включат в пешеходни екскурзии, за да наблюдават птиците в Шабленската тузла и близкото село Тюленово. Ще бъде открита сцена за малки и големи с дарба, които желаят да позабавляват публиката, информират от Зеления образователен център. Биопазар ще събере местни производители на мед, плодове и зеленчуци.
С повика „Ела и полети с мечтите и хвърчилото си!“ Зеленият образователен център вече набира доброволци в организацията на фестивала.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!