4 четения

Тихо, слънчево и топло; от събота се заоблачава и са възможни превалявания

През нощта ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб вятър от изток, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 14 и 17. За В. Търново се очаква минимална температура около 14 гр. През деня ще преобладава време с незначителна до променлива висока облачност и слаб вятър от изток. Максималните температури ще бъдат между 30 и 33. За В. Търново се очаква максимална температура около 31 гр. Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 37.4 през 2008 г., а най-ниската измерена минимална температура е 7.7 през 1978 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 22 минути и ще залезе в 20 часа и 21 минути. Фаза на Луната: три денонощия след новолуние.

През първата част от седемдневния период – до петък, ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 14 и 17. Максималните температури ще бъдат между 30 и 35. През втората част от периода – от събота до понеделник, ще преобладава време с променлива облачност, с временни увеличения до значителна и на места ще превали дъжд. Очакват се и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Температурите ще останат в почти същите граници. Минималните температури ще бъдат между 15 и 18. Максималните температури ще бъдат между 30 и 33.

Над западните и централните части на Стара планина през първата половина от периода – от вторник до петък, ще преобладава време с променлива облачност. Ще духа слаб вятър, предимно от източната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 20 гр. През втората част от периода – от събота до понеделник, облачността ще се увеличи и ще бъде предимно значителна. На места ще превали дъжд и ще прегърми. Максималните температури на 1200 м ще се задържат почти без промяна и ще бъдат между 18 и 20. Температурите на 2000 м през целия период ще бъдат с около 5 гр. по- ниски от тези на 1200 м.

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *