Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Басейните в региона препълнени, цените в интервал от 5 до 12 лв.

ОБЩЕСТВЕНИТЕ БАСЕЙНИ В ОБЛАСТТА СА ОАЗИС В ДИНАМИЧНОТО ЛЯТНО ЕЖЕДНЕВИЕ НА МЕСТНИТЕ ХОРА. Изборът къде да събират тен жителите на региона, които нямат възможност за дълга отпуска на морето, е голям, а особено предпочитани са комплексите в Арбанаси, Еленския балкан и Лясковец. Водните обекти се посещават не само през уикенда, но и в делнични дни, когато цената на билетчето за вход е по-ниска. Възрастните плащат в интервал от 5 до 12 лв., а за децата е почти два пъти по-евтино. Малчуганите под 3 години на някои места дори не се таксуват. В заплащането се включва шезлонг и чадър, а времето, което може да прекара човек на басейна, е свързано с работното време на самия обект.

Далеч по-изгодно излиза разхлаждането в басейн на частни имоти в селата. От няколко години съществува практиката собственици на вили да приемат желаещи в домовете си срещу скромно заплащане от 3 – 4 лв., които да поплуват и да си починат край водното съоръжение през деня. Офертите се качват в социалната мрежа, но всичко се случва дискретно, тъй като подобен тип бизнес задължително трябва да се отчита към НАП. Собствениците на имоти обаче не разполагат с касов апарат и ги грози солена глоба.

Общо 55 са откритите басейни на територията на областта, като това лято функционират 53, информират от Регионалната здравна инспекция. Всички съоръжения са пуснати в експлоатация след щателни проверки на санитарните инспектори и отговарят на изискванията на инструкцията за хигиената на спортните обекти и екипировка. Местните здравни власти правят три пъти проверки в рамките на един сезон – преди началото на сезона, в средата и в края.

Г. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *