Програмна акредитация за пет години получи Медицинският филиал във В. Търново

ПРОГРАМНА АКРЕДИТАЦИЯ ЗА ДВЕТЕ СИ СПЕЦИАЛНОСТИ ПОЛУЧИ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯТ ФИЛИАЛ НА МЕДИЦИНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ ВЪВ ВАРНА. Новината за решението на Акредитационния съвет е пристигнала вчера, каза зам.директорът на филиала Даниела Тасева.

Според тази акредитация капацитетът за обучение във филиала е за 90 медицински сестри и 80 акушерки. Толкова могат да бъдат студентите в двете специалности от I до IV курс, което на практика позволява на учебното заведение да завиши с малко приема на медицински сестри.

Приемът за тази година продължава още седмица. До 17 август всички, които са се справили успешно с изпита по биология, могат да подадат заявления и да участват в класирането за останалите свободни места във филиалите на Медицински университет – Варна. Срокът е валиден и за търновския филиал, чиито студенти ще участват в събитията, посветени на Деня на спасението – 15 август. Тогава лекарите от търновската болница „Д-р Стефан Черкезов“ почитат паметта на своя патрон, както и паметта на всички лекари и медицински сестри, загинали при изпълнение на професионалния си дълг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *