Кметът на Самоводене Николай Милаковски: „Пътни знаци за по 200 лв. бройката пращат международния трафик в грешна посока“

АБСУРДНИ ПЪТНИ ЗНАЦИ ЗА ПО 200 ЛВ. БРОЙКАТА СЪЗДАВАТ ПЪЛЕН ХАОС В МЕЖДУНАРОДНИЯ ТРАФИК ПО дестинацията Русе – Свиленград, сигнализира кметът на Самоводене Николай Милаковски. „Направо нямам думи, това, което се случва тук, е пълен абсурд. Цената на един знак е около 200 лв. Поставени са грешно и явно ще трябва да ги преместят. Съвсем друга тема е, че тези, които са ги слагали, са знаели, че посоките са грешни и въпреки това са го направили“, гневи се местният управник.

Две са абсурдните табели, които са поставени в чертите на Самоводене на главния път от Русе. Едната указва посоката, в която се намира Велико Търново, а другата, че движението е задължително надясно. „Де факто посоката за областния център е указана така, че пътуващите да следват отбивка от пътя и да навлизат в селото в посока Хотница, което е точно на обратно. Заради объркването в Самоводене започват да влизат тежки камиони, които се лутат. Пълен нонсенс. Сгрешен е и знакът за задължително движение надясно. Местните са запознати кое къде е и не се объркват, но какво остава за международния трафик“, негодува Милаковски. Той е възмутен, че заради бездействието и срамните гафове на институцията Самоводене започва да придобива лоша слава сред пътуващите.

КМЕТЪТ Е ОПИТАЛ ДА СЕЗИРА ОБЛАСТНОТО ПЪТНО УПРАВЛЕНИЕ, но шефката му Петя Каразахова директно му заявила, че не иска да си губи времето със селски кметове, разказа още Милаковски. Независимо от националната политика за прозрачност при работа на институциите даже и за журналистите е трудно да контактуват с Областното пътно управление, откъдето неизменно пишещата гилдия е препращана към софийския пресцентър на Изпълнителна агенция „Пътна инфраструктура“.

Друг голям проблем за интензивния трафик е огромно езеро, което се е образувало на отсечката от непочистени шахти. Водоприемните съоръжения, разположени на моста в селото, не са чистени от години и не вършат никаква работа. „Даже и при слаб валеж тук става езеро и шофьорите навлизат в него, а водата ги блъска и откача номерата на колите. След последния дъжд в локвите намерихме пет регистрационни табели“, разказва Милаковски.

Стилян НАЙДЕНОВ

Сн. авторът

6 thoughts on “Кметът на Самоводене Николай Милаковски: „Пътни знаци за по 200 лв. бройката пращат международния трафик в грешна посока“

 • 13.08.2018 в 16:37
  Permalink

  Загрижел се е горкия за селото!!! Първо да почисти улиците от храстите, които скриват пътните знаци в самото село. Как да не придобие лоша слава селото, като този кмет изобщо не му пука, никаква работа – само видимост.

  Отговор
 • 13.08.2018 в 20:11
  Permalink

  Ми свали ги тия табели, бе, кмете. Толкова ли нямаш един гайковерт?

  Отговор
 • 14.08.2018 в 8:15
  Permalink

  Защо не снимахте на 50 м. по на юг от това кръстовище в какво състояние е улицата в селото, точно след отбивката от главния път? С нормално проходим автомобил вече трудно може да се мине от там!!!

  Отговор
 • 14.08.2018 в 13:59
  Permalink

  В момента темата са пътните знаци !!!А г-жа П.Каразахова много бързо ще си загуби ценното време със селския кмет ,като същия извика някоя телевизия и уреди среща !!!

  Отговор
 • 14.08.2018 в 15:47
  Permalink

  То центърът на Самоводене мяза на бунище… От години…Някакви недоклатени недовършени ремонти в парковете, превърнати в сметища от години – последно по изборите чистиха и косиха из село.

  Отговор
 • 14.08.2018 в 18:20
  Permalink

  Кмете, най лесно е да видиш чуждите грешки. Моля кажи кога ще поработиш малко и ще проявиш активност да свършиш нещо от преките си задължения, например да окосиш буренясалите главни улици, да не говоря за по затънтените. Много ми е интересно, кога гореупоменатата шефка на пътното ще ти свърши работа, да направите нещо полезно за жителите на Самоводене, след като тя не те „бръсне за слива “ да си оправи нейните грешки. Абе с две думи, защо се занимаваш с несвойствени за тебе неща? Цоцай си рикийката, почивай си активно, остави го тва село да се доразруши спокойно. Язък за младите хора, които инвестираха нерви и средства ,да се заселят с семействата си в селото през последните години, но не случиха на кадърен кмет!!! Ай наздраве, че е време вече… и да мезиш, ей….

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.