Вътрешният министър търси 16 пожарникари за региона по Фейсбук

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев кани чрез социалната мрежа млади мъже да станат пожарникари. Той публикува предложението преди няколко дни, като добави към него следния коментар – „Да сте част от семейството на Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, е огромна отговорност, но и привилегия. Да си пожарникар, е една от най-престижните и благодатни професии по света. Така е и у нас. Станете част от нас!“.

Информация за обявените позиции е предоставена в сайта на МВР. Общо 250 са свободните места, от които 16 са в област Велико Търново.

Най-много кадри се търсят за Велико Търново – 5. Една бройка е за старши спасител към сектор „Специализирани и оперативни дейности” на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, три са за водачи на специализиран автомобил – пожарникари към Районната служба във Велико Търново, и една за водач на подемно-транспортни машини.

За Районната служба в Горна Оряховица са необходими трима водачи на специален автомобил – пожарникари, и един младши инспектор за сектор „Превантивна дейност”.

По две свободни места за пожарникари има в службите в Павликени и Елена, а по едно място в Свищов, Полски Тръмбеш и Стражица.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *