Община В. Търново: „Пускаме движението в старата част до края на август”

Великотърновци не искали градинки с евросредства, натискат изпълнителите за строителни гафове

ТРАФИКЪТ ПРЕЗ СТАРАТА ЧАСТ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЩЕ БЪДЕ ПУСНАТ ДО КРАЯ НА АВГУСТ, увери зам.-кметът по строителството и териториалното устройство на Велико Търново проф. Георги Камарашев. „Вече подвързват тръбите по основните отсечки – ул. „Никола Пиколо“, „Иван Вазов“ и „Читалищна“, след което ще бъде положена и новата настилка и движението пуснато“, информира той. До 22 септември пък трябва да бъдат ремонтирани и второстепенните улици.

От кметството се виждат в чудо от серия жалби на живущи в района по всякакви теми, обобщи проф. Камарашев. „Една от жалбите е например на гражданка, която оспорва направата на градинки в района на Самоводска чаршия и „Варуша”, защото не било ясно кой щял да се грижи за тях. Цветните лехи и зоните за отдих са важна част от проекта и са необходими за жителите и гостите на града и ще бъдат изпълнени. Не вярвах, че може да има някой против цветята, създаващи естетиката на всеки град, но факт!“, каза още зам.-кметът.

От местната администрация притискат фирмите изпълнители да работят на предела на възможностите си, за да се заринат час по-скоро окопите в старата част и да се спаси туризмът. На няколко пъти строителите са били заставяни и да преправят определени участъци, които са били некачествено изпълнени.

В НАДПРЕВАРА С ВРЕМЕТО И БЕЗ ПОЧИВЕН ДЕН РАБОТИ фирмата „Мистрал“, КОЯТО Е ОСНОВНИЯТ ИЗПЪЛНИТЕЛ ОТ РАЙОНА НА ПАМЕТНИКА „Велчова завера“ към ул. „Никола Пиколо“ и „Читалищна“. Независимо от адската жега и нечовешките условия навън, екипите на фирмата едва спират само за вода. Същата е и ситуацията с района на ул. „Гурко“, където оперира компанията „Планекс“. Старинната улица е почти завършена, но в момента по нея има струпана техника заради частни строежи на къщи. Отпуснатите средства за цялата стара част са в размер на 11 млн. лв. и са подсигурени по ОП „Региони в растеж”.

Веднага след като приключи този ремонт, се затваря целият участък от крепостта Царевец до моста в кв. „Асенов“, тъй като улицата пропадна и трябва да се прави. За това вече са осигурени около 1,5 млн. лв., а прогнозите са, че работата ще продължи поне три месеца.

Стилян НАЙДЕНОВ

Сн. авторът

6 thoughts on “Община В. Търново: „Пускаме движението в старата част до края на август”

 • 15.08.2018 в 15:39
  Permalink

  хайде холъм,мъченици ги изкарахте тия фирми.Управителите им какви са сомове е друг въпрос.

  Отговор
 • 15.08.2018 в 15:48
  Permalink

  Трябва да се благодари на всички за промяната на нашият град от толкова много години не се е случил такъв ремонт. Проблем съпътстват всякаква работа , дори не би било нормално ако всичко е наред. Неразбирам хората , които непрекъснато се оплакват и негодуват. Според мен проблема е в Тях не е в управата на града или от промяната. Те трябва да се променят. Тяхното виждане и нагласа.

  Отговор
  • 15.08.2018 в 17:59
   Permalink

   Много точен коментар!
   За съжаление повечето хора не го проумяват и само мрънкат.

   Отговор
 • 15.08.2018 в 17:48
  Permalink

  Добре де защо не правите и долната част (от крепостта Царевец до моста в кв. „Асенов“) паралелно в момента а не после да затворите за още 3 месеца пътя ?? Браво на вас – гениални сте просто ! Цяла година вече пътя през Арбанаси е един вид затворен заради по етапни ремонти а не паралелни !
  Или просто защото само една фирма трябва да „налапа“ всичките поръчки ?
  Кажете моля !

  ПС браво за градинките 😉 ! Бабата да ги полива тя ако иска 😉

  Отговор
 • 16.08.2018 в 11:12
  Permalink

  Да го правят целия град синя зона и да регламентират 2-3 паркинга за туристи. Да изчистят автопарка от коли за 1000 лева и тези, които си нямат гаражи. Велико Търново си е туристическа дестинация. Старата част е предвиждана за каруци, не за такова движение. Пропуски за живущите там и снабдителите рано сутрин, както е във всеки нормален град. То кислород не остана в този град , че има побъркани с по 3-4 дарака спрени пред блока. А всичко ти е на 20 минути пеш 🙂

  Отговор
 • 16.08.2018 в 12:17
  Permalink

  Мишо като не ти стига въздуха бегай на село или си изкопай землянка в Балкана. Айде чупка.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *