Японче на 2 години оцеля, след като изкара три дни в гората

Японско дете на 2 години, което се изгуби в неделя след разходка с дядо си, бе открито живо и здраво, след като изкара три дни в гората, предаде Франс прес.
Малчуганът веднага е бил откаран в болницата на остров Суо-Ошима в югозападната част на Япония. Йошики Фуджимото е имал само няколко повърхностни рани и страдал от обезводняване. Животът му не е в опасност. Оцеляването на детето се счита за истинско чудо, имайки предвид горещините и влагата в региона, където температурите достигнаха до 30 градуса по Целзий.
Малкият Йошики бил открит, след като отвърнал на повикване на 78-годишен доброволец, включил се в издирването му в гората. Детето било намерено на стотина метра от мястото, където за последно се губели следите му.
Йошики бил на разходка с дядо си и с брат си. Но на средата на пътя започнал да плаче и казал, че иска да се прибере вкъщи. Дядо му го отпратил сам към семейната къща, без да се увери дали е пристигнал. Три дни около 160 полицая издирваха детето, като използваха дронове и кучета следотърсачи.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.