Тумор в мозъка е причинил смъртта на починалата бременна във Велико Търново | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Тумор в мозъка е причинил смъртта на починалата бременна във Велико Търново

Публикувана на: 17.08.2018г. 30179 прегледа

Тумор в мозъка е довел до внезапната смърт на 29-годишната Искра Й. от Велико Търново, бременна в осмия месец. Това са първите данни от извършената в сряда аутопсия, разбра „Борба“.

Жената не знаела да злокачественото образувание, а симптомите за него често се припокриват с характерните за бременността неразположения. Според медици, ако туморът е бил установен по-рано, шансовете за оцеляване на бебето са били реални.

За починалата това била втора бременност. Искра Й. и съпругът й се радвали на 5-годишно момченце и с нетърпение очаквали появата на новия член на семейството.

В сряда обаче следобедната дрямка в жилището на 29-годишната жена в квартал „Колю Фичето“ се оказала фатална. Майка й не успяла да я събуди и потърсила спешна медицинска помощ на телефон 112 в 16:30 часа. Линейката дошла веднага, но екипът не успял да я реанимира, за да се направи опит да бъде спасено поне бебето, защото към момента на пристигане вече била издъхнала. Домът на Искра Й. е посетен от полицията и съдебен лекар, които не установили следи от насилие.

По случая е образувано следствено дело за причинена смърт по немарливост, което ще установява дали бременната е издъхнала от тумора, или от друг здравословен проблем, пропуснат от наблюдаващия бременността акушер-гинеколог.

Галина ГЕОРГИЕВА

loading...

Коментари за "Тумор в мозъка е причинил смъртта на починалата бременна във Велико Търново"

 • 18.08.2018 в 23:28

  Така казвате вие, но от тумор ни се умира внезапно освен ако не е от кръвоизлив. Лично според мен родилката е починала от тромбемболия вследствие на хипертония и екламсия пропуснати от наблюдаващият кардиолог. Мафиотите в бели престилки си пазят гърба взаимно, затова и общественото мнение се насочва в посока на псевдоинцидент в Бърза помощ,а не в посока на реалните проблеми. Живи и здрави и си пазете близките!

  Отговор
  • 20.08.2018 в 18:17

   Ами не ходи при мафиотите,бе скъпа-ходи на врачки.

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!